01.07.2022 09:51
LONDON, 30. lipnja 2022. (Hina7Reuters) - Američki prehrambeni div Kraft Heinz prestao je isporučivati neke proizvode najvećem britanskom lancu supermarketa Tesco, koji se usprotivio podizanju cijena s obzirom na visoku inflaciju. 
Tesco se ispričao kupcima što na njegovim policama više nema Kraft Heinzovih proizvoda, poput pečenog graha, ali je poručio da nema namjeru prebacivati na njih neopravdana povećanja cijena. Kućni budžeti pod sve većim su pritiskom i dužnost je Tesca da kupcima osigura što bolju ponudu, naglasila je kompanija čiji udio u britanskom tržištu prehrambenih proizvoda premašuje 27 posto. Naši kupci mogu birati među brojnim alternativnim proizvodima, dodali su, izrazivši nadu da će problem uskoro biti riješen.

Kraft Heinz je pak istaknuo da nastoji isporučiti kvalitetne proizvode na tržište pogođeno rastućim troškovima sirovina i proizvodnje.U uvjetima viših troškova pokušavamo kupcima osigurati vrijednost "cijenom, veličinom i pakiranjem", jamčeći istodobno kvalitetu, dodala je američka kompanija. Glasnogovornik Kraft Heinza rekao je da blisko surađuju s Tescom kako bi se problem što prije riješio. "Uvjereni smo u pozitivno rješenje", rekli su.

Spor dvije kompanije razotkriva burnu aktualnu raspravu trebaju li najveći dio tereta visoke inflacije preuzeti proizvođači, trgovci na malo ili potrošači. Plaće u Ujedinjenom Kraljevstvu teško drže korak s inflacijom koja je u svibnju dosegnula 9,1 posto, najvišu razinu u 40 godina, i približava se dvoznamenkastoj vrijednosti. Neki očekuju da će cijene hrane ovog ljeta porasti 15 posto, a na početku iduće godine i 20 posto.

KALKULATORZAGREB, 25. travnja 2024. (Hina) - Ericsson Nikola Tesla (ENT) je u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 6,4 milijuna eura, podaci su iz financijskog izvještaja te kompanije objavljenog u četvrtak.

ZAGREB, 25. travnja 2024. (Hina) - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic u četvrtak.

KRIŽ, 25. travnja 2024. (Hina) - Trgovački lanac Lidl otvorio je u četvrtak logističko - distributivni centar u Križu, u koji je investirao 120 milijuna eura.

ZAGREB, 24. travnja 2024. (Hina) - Na 30. sajmu trgovine morskim plodovima i proizvodima ribarstva "Seafood Expo Global 2024" koji se održava u Barceloni od 23. do 25. travnja, predstavlja se 11 hrvatskih tvrtki u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), izvijestili su u srijedu iz HGK.

ZAGREB, 24. travnja 2024. (Hina) - U razdoblju od siječnja do prosinca 2023. godine u Hrvatskoj je u prosjeku bilo zaposleno milijun i 603 tisuće osoba, nezaposleno njih 104 tisuće, pri čemu je u tom razdoblju stopa zaposlenosti za osobe od 15 do 64 godine iznosila 65,7 posto, a stopa anketne nezaposlenosti 6,2 posto, podaci su DZS-a.