09.12.2022 10:33
M&A proces
ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

Dodjela nagrada 'Najbolji poslodavac' održana je u sklopu konferencije udruge U4HR i tjednika Lider: "5D ORGANIZACIJA: Održiva tvrtka, HR i zaposlenici u ESG okruženju". Nagrađeni su poslodavci koji su ostvarili najviše ocjene u "Istraživanju zadovoljstva zaposlenika", priopćeno je u četvrtak iz portala MojPosao. Ove godine u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovalo je 67 tvrtki, a svoje odgovore je ponudilo 6.700 zaposlenika (od preko 8.500 zaposlenih u tvrtkama sudionicama). Riječ je o anonimnom istraživanju čiji su sudionici tvrtke koje samovoljno prijave svoje sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva daju zaposlenici te iste tvrtke i kojega MojPosao provodi s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj.

Najbolji poslodavci u 2022. u kategoriji velikih tvrtki su Infinum, potom Rimac Technology, dok je treća Zubak Grupa. U kategoriji srednji tvrtki najbolji poslodavci su Q agency, druga je Ars Futura, a treći Porsche Digital Croatia, dok su najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki The Productive CompanyKodilionNetgen. Također, sve tvrtke koje prvi put sudjeluju u istraživanju ulaze u konkurenciju za priznanje Best new entry – najbolje plasirana nova tvrtka, a ovogodišnji dobitnik je tvrtka Kodilion. Gledano po industrijama, u djelatnosti Informacijskih tehnologija najbolji rezultat ostvarila je tvrtka Q agency, u proizvodnji Rimac Technology, dok je u djelatnosti trgovine najbolji rezultat ostvarila tvrtka Logista.

Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 3,35 (od mogućih četiri). Ispitanici su najbolje ocjene i ove godine dali u kategorijama "Radni uvjeti" i "Izazovnost radnih zadataka", dok su najlošije ocijenjene kategorije "Uključenost u donošenje odluka" i "Organizacija rada". Od ove godine pitanja obuhvaćaju i kategoriju Podrška nadređenog i dok je za očekivati da će ispitanici biti najkritičniji upravo prema nadređenom, to ipak nije slučaj. Istraživanjem se mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihova motivacija da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade. Ovogodišnji rezultati pokazuju da je angažirano 45 posto zaposlenika, dok 53 posto djelatnika nije angažirano. Nemotivirano je svega dva posto zaposlenika. U tvrtkama dobitnicima postotak angažiranih zaposlenika iznosi visokih 84 posto.

e-komunikacijaRIGA, 3. veljače 2023. (Hina) - Prosječni zaposlenik u Europi, koji se na radnom mjestu služi računalom, potroši dnevno 18,4 minute šaljući i primajući e-mail poštu, pri čemu je velika razlika u vremenu između zaposlenika u južnim zemljama Mediterana i sjevernim zemljama Beneluxa.

SAN FRANCISCO, 2. veljače 2023. (Hina) - Facebookova krovna tvrtka Meta izvijestila je o padu prihoda i dobiti u četvrtom tromjesečju 2022. godine zbog troškova restrukturiranja i ulaganja u poslovanje s virtualnom stvarnošću koje je nagomilalo gubitke.

ZAGREB, 3. veljače 2023. (Hina) - Poduzetnici Dubrovnika u 2021. su su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 406,8 milijuna kuna, u odnosu na iskazan neto gubitak od 505,1 milijun kuna u prethodnoj godini, pokazuje analiza Fine.

NEW YORK, 1. veljače 2023. (Hina/dpa) - Američki farmacetski div Pfizer izvijestio je da je 2022. godinu zaključio s najvišim prihodom otkada je osnovan zahvaljujući cjepivu i lijekovima za covid 19, upozorivši ujedno da očekuje slabiji rezultat u ovoj godini zbog popuštanja zaraze i zaliha.

ZAGREB, 2. veljače 2023. (Hina) -  Poduzetnici Virovitice u 2021. godini su ostvarili konsolidiranu neto dobit od 92,5 milijuna kuna, što je rast za 71 posto prema godini ranije, dok su bruto investicije u novu dugotrajnu imovinu porasle za 347,1 posto, na 160,5 milijuna kuna, pokazala je analiza Fine.