09.12.2022 10:33
M&A proces
ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

Dodjela nagrada 'Najbolji poslodavac' održana je u sklopu konferencije udruge U4HR i tjednika Lider: "5D ORGANIZACIJA: Održiva tvrtka, HR i zaposlenici u ESG okruženju". Nagrađeni su poslodavci koji su ostvarili najviše ocjene u "Istraživanju zadovoljstva zaposlenika", priopćeno je u četvrtak iz portala MojPosao. Ove godine u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovalo je 67 tvrtki, a svoje odgovore je ponudilo 6.700 zaposlenika (od preko 8.500 zaposlenih u tvrtkama sudionicama). Riječ je o anonimnom istraživanju čiji su sudionici tvrtke koje samovoljno prijave svoje sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva daju zaposlenici te iste tvrtke i kojega MojPosao provodi s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj.

Najbolji poslodavci u 2022. u kategoriji velikih tvrtki su Infinum, potom Rimac Technology, dok je treća Zubak Grupa. U kategoriji srednji tvrtki najbolji poslodavci su Q agency, druga je Ars Futura, a treći Porsche Digital Croatia, dok su najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki The Productive CompanyKodilionNetgen. Također, sve tvrtke koje prvi put sudjeluju u istraživanju ulaze u konkurenciju za priznanje Best new entry – najbolje plasirana nova tvrtka, a ovogodišnji dobitnik je tvrtka Kodilion. Gledano po industrijama, u djelatnosti Informacijskih tehnologija najbolji rezultat ostvarila je tvrtka Q agency, u proizvodnji Rimac Technology, dok je u djelatnosti trgovine najbolji rezultat ostvarila tvrtka Logista.

Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 3,35 (od mogućih četiri). Ispitanici su najbolje ocjene i ove godine dali u kategorijama "Radni uvjeti" i "Izazovnost radnih zadataka", dok su najlošije ocijenjene kategorije "Uključenost u donošenje odluka" i "Organizacija rada". Od ove godine pitanja obuhvaćaju i kategoriju Podrška nadređenog i dok je za očekivati da će ispitanici biti najkritičniji upravo prema nadređenom, to ipak nije slučaj. Istraživanjem se mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihova motivacija da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade. Ovogodišnji rezultati pokazuju da je angažirano 45 posto zaposlenika, dok 53 posto djelatnika nije angažirano. Nemotivirano je svega dva posto zaposlenika. U tvrtkama dobitnicima postotak angažiranih zaposlenika iznosi visokih 84 posto.

RibaZAGREB, 24. travnja 2024. (Hina) - Na 30. sajmu trgovine morskim plodovima i proizvodima ribarstva "Seafood Expo Global 2024" koji se održava u Barceloni od 23. do 25. travnja, predstavlja se 11 hrvatskih tvrtki u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), izvijestili su u srijedu iz HGK.

ZAGREB, 24. travnja 2024. (Hina) - U razdoblju od siječnja do prosinca 2023. godine u Hrvatskoj je u prosjeku bilo zaposleno milijun i 603 tisuće osoba, nezaposleno njih 104 tisuće, pri čemu je u tom razdoblju stopa zaposlenosti za osobe od 15 do 64 godine iznosila 65,7 posto, a stopa anketne nezaposlenosti 6,2 posto, podaci su DZS-a.

ZAGREB, 24. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska zajednica inovatora raspisala je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrade "Inovacija godine" za 2023. godinu, koja se dodjeljuje se za komercijaliziranu inovaciju, kao priznanje unapređenju i promicanju inovatorstva i inovativnog promišljanja u funkciji podizanja inovativnosti i konkurentnosti gospodarstva RH .

OPATIJA, 23. travnja 2024. (Hina) - Sajam i konferencija Adriatic Expo, posvećen tržištu nekretnina i investicijama u Hrvatskoj i regiji održat će se 25. i 26. travnja u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner, ove godine s naglaskom na nekretnine i projekte u turizmu na Kvarneru, u Istri i Dalmaciji.

ZAGREB, 23. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se  istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.