26.05.2022 12:14
HONG KONG, 26. svibnja 2022. - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, usprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak. 
Godišnja neto dobit tog tehnološkog diva skočila je 72 posto na 2 milijarde dolara, uz rast prihoda za 10 milijardi dolara drugu godinu zaredom, na više od 71 milijardu dolara. Svi glavni poslovni odjeli grupe bili su profitabilni tijekom cijele godine, sa snažnim zamahom u poslovnim sektorima mobitela, infrastrukture te rješenja i usluga. Lenovo je uspješno prevladao izazove u makrookruženju i pokazao agilnost i otpornost u upravljanju u doba poremećaja u nabavnim lancima u cijeloj industriji, poremećajima zbog pandemije, geopolitičkim nesigurnostima i višom inflacijom, objavila je kompanija. Trend digitalne i inteligentne transformacije nastavlja se ubrzavati, što grupi pruža snažne mogućnosti rasta, objavila je tvrtka. Lenovo je nastavio jačati svoju konkurentnost kako bi potaknuo održivi profitabilni rast i udvostručio ulaganja u istraživanje i razvoj posljednjih godina. Kompanija je, kako je poručila, uvjerena da jasnom strategijom, koristeći jedinstvenu konkurentsku prednost globalno-lokalnog modela i pravu ravnotežu između inovacije i učinkovitosti, može i ubuduće prevladati sve izazove i iskoristiti prilike.

HR Gospodarska komoraZAGREB, 15. travanj 2024. (Hina) - Hrvatska je u veljači bilježila najveći pad industrijske proizvodnje u EU na mjesečnoj razini, pokazalo je u ponedjeljak izvješće Eurostata, uz naznake stabilizacije u eurozoni i Uniji.

RIM, 15. travnja 2024. (Hina/Reuters) - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja otvorio je istragu protiv Ryanaira zbog moguće zlouporabe dominantnog položaja koja je nanijela "ozbiljnu i nepopravljivu" štetu putničkim agencijama, drugim prijevoznicima i putnicima, izvijestile su u ponedjeljak novine Il Messaggero.

AUSTIN, 15. travnja 2024. (Hina/Reuters) - Američki proizvođač električnih automobila Tesla planira otpustiti više od 10 posto radnika, pokazao je interni dopis u koji je Reuters dobio uvid, u uvjetima posustajanja potražnje i žestoke cjenovne konkurencije.

LILLESTROM, 14. travnja 2024. (Hina/AFP) - Električni automobili ključan su dio europskih planova zelene tranzicije, ali cesta pred njima puna je prepreka.

ZAGREB, 13. travnja 2024. (Hina) - S otprilike 2300 poslovnih subjekata koji se bave preradom i proizvodnjom drva u kojima je zaposleno 30-ak tisuća radnika, ta gospodarska grana sve više se suočava s problemom likvidnosti zbog pada izvoza, dok uvoz raste,  ističu iz Hrvatske gospodarske komore.