23.05.2022 12:34
ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Otvoren je predstečajni postupak za Brodosplit d.d., potvrđeno je Hini u petak iz te kompanije. 
Prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka nad Brodograđevnom industrijom Split, splitski trgovački sud zaprimio je 27. travnja, a predlagatelj je sam Brodosplit. Brodosplit je prema tumačenju njegove uprave zapao u poslovne poteškoće zbog nemogućnosti povlačenja punog iznosa kredita ruske banke VTB, koja je obuhvaćena zapadnim sankcijama zbog ruske invazije na Ukrajinu. Novac od dvaju kredita trebao je biti utrošen na dovršetak dva broda i druge troškove.

Predstečajni postupak predložen je i za Brodosplitova vlasnika, grupaciju DIV. Tijekom ožujka i travnja na splitskom sudu su održana ročišta za 11 društava iz sastava Brodograđevne industrije Split. U te postupke uključene su tvrtke Cjevarska izradaBrodosplit-računovodstvo i financije, Zaštita trupa od korozije, Izrada alata, Boja-trupBrodosplit montaža, Bravarski segmenti, Trup inženjering, Nerazorna ispitivanja, Interijeri i završni radovi, te Informatički sustavi. Osim tih ročišta Trgovački sud u Splitu je zaprimio vide desetaka prijedloga za otvaranje stečajnih postupaka nad društvima koja su povezana sa Brodograđevnom industrijom Split. Za 25 su društva pokrenuti postupci radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnih postupaka.

TAJNO DRUŠTVOZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Kompanija Ericsson Nikola Tesla potpisala je nove ugovore  iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva vrijedne četiri milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz te kompanije.

ZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je zbog teške povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), kaznio TP Varaždin s 30.000 eura, izvijestili su u četvrtak iz te regulatorne agencije.

ZAGREB, 18. travnja 2024. (Hina) - Prodaja automobila u EU pala je u ožujku prvi puta od početka godine, a u Hrvatskoj je stagnirala, izvijestila je u četvrtak udruga proizvođača ACEA, ocijenivši da su uteg kupnji bili uskršnji praznici.

ZAGREB, 16. travnja 2024. (Hina) - CIAK Grupa izvijestila je da je tvrtka u njezinu sastavu C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska u utorak potpisala transakciju preuzimanja dviju kompanija – ljubljanske Stahlgruber trgovine i banjalučkog Sim Impexa, članica LKQ Europe.

ZAGREB, 16. travnja 2024. (Hina) - Tročlani tim MediBoost u utorak je pobijedio na hrvatskom inovacijskom natjecanju za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu i medicini (AI4Health.Cro) te osvojio 5000 eura za aplikaciju koja predviđa ranu rehospitalizaciju, priopćio je Institut Ruđer Bošković.