18.05.2022 12:55
ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKA
SEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

Grupacija u kojoj su Hyundai i Kia u srijedu je objavila da do 2030. planira u Južnoj Koreji godišnje proizvoditi milijun i 440 tisuća električnih vozila. Takav bi obujam proizvodnje činio oko 45 posto kombiniranog globalnog proizvodnog kapaciteta EV-ova od 3,23 milijuna vozila u 2030. godini, navodi grupa u priopćenju. Reuters je prošlog tjedna izvijestio da Hyundai planira izgraditi tvornicu za proizvodnju električnih vozila u američkoj saveznoj državi Georgiji.

Atlanta Journal-Constitution je izvijestio da će ta južnokorejska kompanija uložiti u Georgiju 7,5 milijardi dolara i zaposliti 8500 ljudi u sklopu planova za izgradnju tvornice. Prošle godine grupa Hyundai Motor najavila je da u SAD do 2025. kani investirati 7,4 milijarde dolara u proizvodnju električnih vozila, nadogradnju proizvodnih pogona i daljnja ulaganja u rješenja za pametnu mobilnost – tehnologiju koja bi poboljšala javni gradski prijevoz.

NekretninaOPATIJA, 23. travnja 2024. (Hina) - Sajam i konferencija Adriatic Expo, posvećen tržištu nekretnina i investicijama u Hrvatskoj i regiji održat će se 25. i 26. travnja u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner, ove godine s naglaskom na nekretnine i projekte u turizmu na Kvarneru, u Istri i Dalmaciji.

ZAGREB, 23. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska udruga banaka objavila je "HUB Analize 78: Inflacija i kamatne stope: nova stvarnost 2024." gdje se  istražuju dva ekonomska scenarija u europodručju za ovu godinu i početak 2025., odnosno predviđa se daljnje kretanje inflatornih pritisaka i kamatnih stopa za koje se ističe da počinju padati.

ZAGREB, 23. travnja 2024. (Hina) - Dalibor Ćubela novi je predsjednik Uprave Zagrebačke banke, a na toj poziciji zamijenit će Ivana Vlahu, koji preuzima poziciju predsjednika Uprave UniCredit Bank Austria, izvijestili su u utorak iz Zagrebačke banke, dodavši da ta nova imenovanja podliježu odobrenju nadzornih tijela.

ZAGREB, 22. travnja 2024. (Hina) - Na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stigao je 2.241 zahtjev za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila te je javni poziv vrijedan 15 milijuna eura privremeno zatvoren, izvijestili su u ponedjeljak iz Fonda.

ZAGREB, 22. travnja 2024. (Hina) - Hrvatska udruga banaka (HUB) i Hrvatski registar obveza po kreditima (Hrok) u ponedjeljak su predstavili ESG platformu koja sadrži jedinstveni upitnik za prikupljanje i pružanje podataka o okolišnom, društvenom i korporativnom upravljanju.