18.05.2022 12:44
LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 
Otpuštanja će uglavnom pogoditi podružnicu u Kaliforniji u kojoj radi oko dva posto sjevernoameričkog osoblja. Netflix kao razlog otpuštanja iznosi pad prihoda, prenosi BBC. Nije otkriveno koji će dijelovi poslovanja biti pogođeni, ali Los Angeles Times je objavio da se radi o odjelima zapošljavanja, komunikacija i sadržaja. Netflix se bori s odlaskom pretplatnika. U travnju je iznenadio objavom da je u prvom tromjesečju 2022. izgubio 200 tisuća pretplatnika i upozorio da bi mogao ostati još bez dva milijuna u idućem tromjesečju. Nakon toga su mu dionice potonule za 35 posto u jednome danu. Sada se njima trguje po 190 dolara, što je 46 posto manje nego prije objave pada broja pretplatnika. Iako Netflix ima 220 milijuna pretplatnika na globalnoj razini i očigledno ostaje tržišni lider, u zadnje vrijeme suočava se sa žestokom konkurencijom platformi poput Disney Plusa, HBO-a i Amazonovog Prime Videa. U prošlomjesečnom izvješću o zaradi tvrtka je navela da su broju pretplatnika naštetili rat u Ukrajini i odluka o podizanju cijena u SAD-u. Procjenjuje se da je samo povlačenje s ruskog tržišta Netflixu odnijelo 700 tisuća pretplatnika. Neki analitičari smatraju da je nakon porasta broja pretplatnika tijekom pandemije Netflixu ponestalo jednostavnih načina za razvoj poslovanja. Kompanija je u potrazi za jeftinijim modelom  poslovanja, zasnovanim na reklamama, a nagađa se i da planira zaustaviti dijeljenje lozinki među kućanstvima.

InflacijaZAGREB, 15. ožujka 2024. (Hina) - Potrošačke cijene u Hrvatskoj bile su u veljači 4,1 posto više u odnosu na isti lanjski mjesec, objavio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS), što je isto kao i u siječnju, čime je prekinut višemjesečni trend usporavanja inflacije na godišnjoj razini.

ZAGREB, 15. ožujka 2024. (Hina) - Snažan rast javne potrošnje u izbornoj godini ‘uložen’ u povećanje kupovne moći stanovništva nemoguće je ponoviti, a kad bi se nastavio u godinama pred nama lako bismo ušli u proceduru prekomjernog deficita i zaustavili proces poboljšanja kreditnog rejtinga, ocjenjuje se u najnovijoj HUP-ovoj publikaciji Fokus tjedna.

ZAGREB, 16. ožujka 2024. (Hina) - U sklopu devetog hrvatskog izdanja globalnog programa EY Poduzetnik godine, najuspješnijim hrvatskim poduzetnikom za 2023. godinu proglašen je Ivo Usmiani iz JGL Grupe, priopćili su organizatori izbora.

IKA, 14. ožujka 2024. (Hina) – Turizam danas u Hrvatskoj predstavlja motor gospodarskog razvoja, ali i način života, poglavito u područjima koja su desetljećima vezana uz turizam, rekao je u četvrtak na panel raspravi „Može li Hrvatska bez turizma?“ Robert Pende iz Ministarstva turizma i sporta.

ZAGREB, 14. ožujka 2024. (Hina) - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) pozdravljaju u četvrtak donesen šesti Vladin paket mjera za zaštitu kućanstava i gospodarstva od rasta cijena, koji je u više navrata bio tema susreta između HGK, nadležnih ministarstava, regulatora i predstavnika gospodarstva, dodavši kako je tim paketom riješen veći dio problematike energetskih tvrtki.