15.05.2020 14:52

Kako izračunati trošak plaće nakon donošenja mjera nastavno na COVID-19?

U ožujku i travnju 2020. doneseno je više mjera nastavno na COVID-19 stoga smo pripremili sažetak ključnih stvari na koje je potrebno obratiti pažnju. 

Ovdje preuzmite dokument s pregledom ključnih potpora HZZ-a s kratkim objašnjenjima i kalkulator troška plaće u obliku excel tablice u koju sami možete unositi podatke.

Također pogledajte i kratke upute u obliku videa (ovdje ). Preuzeto s mazars.hr.


mazars

Saznajte posljednje novosti u vezi mjera nastavno na Covid-19!

Iako se COVID-19 pojavio u 2019. godini, točnije prije kraja poslovne godine (31.12.), na dan 11. ožujka 2020. godine Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je proglasila globalnu pandemiju zbog koronavirusa. U nastavku donosimo više o utjecaju pandemije COVID-19 na financijsko izvještavanje poslovnih subjekata.

Ministar zdravstva je 11. ožujka 2020. godine na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo donio Odluku o proglašenju epidemije bolesti COVID – 19 uzrokovanu virusom SARS – CoV – 2. Na osnovi Odluke Ministra zdravstva doneseni su brojni podzakonski propisi, kao i izmjene zakona kako bi se uskladila pravna regulativa s proglašenom pandemijom. U ovome članku ćemo se ukratko osvrnuti na posljedice pandemije na turističke paket-aramžmane.

Donosimo porezne novosti iz ožujka, travnja i svibnja!

Hrvatski zavod za zapošljavanje donio je nove mjere kao potporu za očuvanje radnih mjesta, a koje će se primjenjivati u mjesecu lipnju 2020. godine.  U nastavku teksta bit će više riječi o toj potpori kao i uvjetima za ostvarenje prava na njeno korištenje.