27.01.2021 07:28
NEW JERSEY, 26. siječnja 2021. (Hina/Reuters) - Američka farmaceutska tvrtka Johnson & Johnson izvijestila je u utorak o upola nižoj neto dobiti u četvrtom tromjesečju 2020. zbog parničnih troškova i najavila skoro predstavljanje rezultata ispitivanja cjepiva protiv koronavirusa.
Neto dobit J&J-ja prepolovljena je u četvrtom tromjesečju, na 1,74 milijarde dolara zbog parničnih troškova koji su iznosili 2,9 milijardi dolara.Kada se isključe jednokratni faktori, pala je 1,1 posto, na 4,96 milijardi dolara. J&J se suočava s ogromnim brojem parnica zbog prodaje opioidnih lijekova, zdjeličnih mrežica i pudera. Prihodi su porasli 8,3 posto, na 22,48 milijardi dolara, potaknuti pojačanom potražnjom za lijekovima za rak. U ovoj godini kompanija očekuje 17,1 do 19,6 posto veću prilagođenu dobit po dionici, u rasponu od 9,40 do 9,60 dolara.

Odvojeno je flavni financijski direktor za CNBC izjavio da idućeg tjedna očekuju podatke o kliničkom ispitivanju cjepiva protiv covida 19 i nada se da će biti "robusni". Zdravstveni službenici sve se više okrenuću cjepivima s jednom dozom, poput onog koje testira J&J, jer njihova distribucija i primjena zahtijeva manje resursa nego odobrena cjepiva raspoređena u dvije doze, poput Pfizerovog i Moderninog, napominje Reuters.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa