14.12.2020 08:04
ZAGREB, 11. prosinca 2020. (Hina) - Prva hrvatska internetska trgovina eKupi obilježila je u prosincu deset godina poslovanja tijekom kojih su joj konstantno rasli prihodi i broj kupaca, a u jubilarnoj godini planira prihode veće od 370 milijuna kuna, 23 posto veće nego lani, kažu za Hinu iz te tvrtke.
Od osnivanja 2010. godine eKupi na hrvatskom tržištu online trgovine drži prvu poziciju, a pri vrhu na tržištima u regiji su i tvrtke-kćeri u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori, kaže direktorica eKupi Irena Langer Breznik.

Komentirajući trendove na hrvatskom tržištu online trgovine, iz eKupi naglašavaju kako je primjetno da građani iz godine u godinu sve više kupuju online, ali i da je hrvatsko tržište u raskoraku s razvijenim tržištima EU-a, gdje se puno više ljudi odlučuje za online kupnju. "Prema nama dostupnim podacima, u Hrvatskoj je udio online prodaje u cjelokupnoj maloprodaji tek oko jedan posto, dok je primjerice u skandinavskim zemljama iznad 20 posto. Sve to za nas zapravo predstavlja potencijal", iznose iz eKupi.

Na pitanje što planiraju u 2021., kažu da kao i do sada teže kupcima ponuditi nešto novo, što olakšava njihovu svakodnevicu te da planiraju nove 'pick-up' ('pokupi' robu) lokacije na koje dostavljaju naručeno. Da je to dobra poslovna odluka pokazuje nedavno otvorenje prve takve lokacije "eKupi&poKupi" u Zagrebu, kažu u eKupi.

STRATEGYKANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Trgovački maloprodajni lanac Studenac preuzeo je trgovački lanac Duravit Trgovina, koji posluje u 13 maloprodajnih objekata na području Pule i okolice te zapošljava više od 40 zaposlenika, izvijestili su u četvrtak iz Studenca. 

SEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina.