10.12.2020 07:19
ZAGREB, 9. prosinca 2020. (Hina) - Stečajna upraviteljica Coninga d.d. u stečaju, nekadašnje tvrtke bivšeg ministra i potpredsjednika vlade Radimira Čačića, potvrdila je u svom izvješću prodaju nekretnina te tvrtke – zgrade sjedišta u Varaždinu, djela apartmanskog naselja Kukljica na Ugljanu i motela Vratnik.
S druge strane, hoteli Pagus i Trakošćan. najvrijednije među svim nekretninama Coninga prvotno procijenjenih na 180 milijuna kuna, još su na ''bubnju'' zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa ili nezainteresiranosti potencijalnih kupaca.Stečajna upraviteljica navodi da je poslovnu zgradu - sjedište Coninga u varaždinskoj Šenoinoj ulici, izvorno procijenjenu na 14,1 milijuna kuna, nakon treće javne dražbe sredinom kolovoza kupilo društvo Kitro d.o.o po posljednje određenoj početnoj cijeni od 3,53 milijuna kuna.

Apartmansko naselje Zelena Punta - Kukljica na Ugljanu, ukupne procijenjene vrijednosti od 37,5 milijuna kuna, prodavalo se po pojedinačnim dijelovima nekretnina upisanih u pet zemljišno-knjižnih uložaka. Nekretnine upisane u tri zemljišno-knjižna uloška prodana su zagrebačkom Adriatic Tourist Resortsu za nešto više od 4,5 milijuna kuna, a ostatak te nekretnine dosada procijenjene vrijednosti od 32,8 milijuna kuna ide opet na ''bubanj'' ali za pola vrijednosti – 16,4 milijuna kuna.

Motel Vratnik na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi za 1,6 milijuna kuna kupila je zagrebačka tvrtka Ergasia, a sud je početkom studenog donio zaključak o predaji nekretnine tom kupcu.S druge strane, prodaja hotela Pagus utvrđene vrijednosti od 49 milijuna kuna, na drugoj javnoj dražbi ''zapela'' je na prepolovljenoj cijeni od 24,5 milijuna kuna i nastavit će se, kako se navodi, nakon sređivanja imovinsko-pravnih odnosa i parcelacije radi uknjižbe pomorskog dobra.

Hotel Trakošćan i okolna zemljišta, procijenjene vrijednosti od 55,2 milijuna kuna bili su na ''bubnju'' do sredine listopada, ali za tu iznimno atraktivnu nekretninu na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi nije bilo zainteresiranih kupaca. Stoga je Financijska agencija (Fina) nastavila s drugom javnom dražbom koja je još u tijeku, a završava 8. siječnja iduće godine.No, osim tih hotela, na bubnju su još deseci nekretnina – deset poslovnih prostora u varaždinskoj Pavlinskoj ulici, bivših hotela, planinarskih domova, kuglana i zemljišta diljem Hrvatske među kojima se ističu zemljišta i objekti u Stinici vrijednosti od 9,1 milijuna kuna.

Dosad, ističe se u izvješću stečajne upraviteljice, od imovine Coninga u stečaju bila je unovčena jahta Benetau Oceanis 411 Clipper, dva automobila, jedno teretno vozilo, suvlasnički dijelovi zemljišta u Senju i zaključno - traktor.

Na računu Coninga u stečaju krajem studenoga bilo je 5,7 milijuna kuna. Prema prijedlogu Fine, stečaj Coninga bio je otvoren 2018. zbog blokade računa i neplaćenih obveza koji su krajem kolovoza 2016. iznosile oko 3,89 milijuna kuna, da bi se nakon ažuriranja utvrdilo da su obveze te tvrtke narasle na čak 22,7 milijuna, a da je račun bio blokiran čak 742 dana.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa