09.12.2020 07:42
ZAGREB, 8. prosinca 2020. (Hina) - Arena Hospitality grupa u utorak je potpisala ugovor o kreditu u ukupnom iznosu od 180 milijuna kuna, kojim će financirati obnovu i preuređenje hotela Brioni u Puli, čije se otvorenje očekuje prije ljetne sezone iduće godine, izvijestila je ta pulska hotelska tvrtka putem Zagrebačke burze. 
Ugovor o kreditu u ukupnom iznosu od 180 milijuna kuna (24 milijuna eura) Arena Hospitality grupa je potpisala s dvije banke - Erste & Steiermärkische bankom i Zagrebačkom bankom. Novi zajam podijeljen je ravnopravno između dva zajmodavca, dospijeva do 2033. godine i ima fiksnu kamatnu stopu od 2,6 posto, navodi se u objavi. Ukupni program obnove i preuređenja hotela Brioni u Puli iznosit će oko 260 milijuna kuna, a iz Arena Hospitality grupe objašnjavaju da će, uz 180 milijuna kuna kredita, preostali iznos financirati iz vlastitih sredstava.

Prva faza preuređenja hotela Brioni započela je u siječnju ove godine, a trenutno je u tijeku druga faza. Otvaranje obnovljenog hotela očekuje se prije ljetne sezone 2021. godine, najavljuju iz Arena Hospitality grupe. Hotel Brioni izgrađen je početkom 1970. godine i bio je, kako se navodi, jedan od najistaknutijih hotela u bivšoj Jugoslaviji, u kojem su boravile mnoge poznate osobe (uključujući političare, umjetnike i glumce). Hotel će biti preuređen u luksuzni hotel visoke kategorije s 227 soba, imat će sedam katova, unutarnji i vanjski te bazen za aktivnosti, wellness centar, teretanu, dječje igralište, nekoliko restorana i barova te sadržaje za sastanke i događanja, ističu iz Arena Hospitaliy grupe.

Iz te hotelske kompanije u objavi izdvajaju još nekoliko projekata koje planiraju u kratkoročnom i srednjoročnom roku - završetak kupnje i preuzimanja hotela 88 Rooms u Beogradu početkom 2021. godine; obnova kampa Stoja u Puli u kamp više kategorije; prenamjena kultne zgrade na vrhunskoj lokaciji u središtu grada Zagreba u hotel sa 113 spavaćih soba; obnova hotela Riviera u središtu grada Pule.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.