09.12.2020 07:42
ZAGREB, 8. prosinca 2020. (Hina) - Arena Hospitality grupa u utorak je potpisala ugovor o kreditu u ukupnom iznosu od 180 milijuna kuna, kojim će financirati obnovu i preuređenje hotela Brioni u Puli, čije se otvorenje očekuje prije ljetne sezone iduće godine, izvijestila je ta pulska hotelska tvrtka putem Zagrebačke burze. 
Ugovor o kreditu u ukupnom iznosu od 180 milijuna kuna (24 milijuna eura) Arena Hospitality grupa je potpisala s dvije banke - Erste & Steiermärkische bankom i Zagrebačkom bankom. Novi zajam podijeljen je ravnopravno između dva zajmodavca, dospijeva do 2033. godine i ima fiksnu kamatnu stopu od 2,6 posto, navodi se u objavi. Ukupni program obnove i preuređenja hotela Brioni u Puli iznosit će oko 260 milijuna kuna, a iz Arena Hospitality grupe objašnjavaju da će, uz 180 milijuna kuna kredita, preostali iznos financirati iz vlastitih sredstava.

Prva faza preuređenja hotela Brioni započela je u siječnju ove godine, a trenutno je u tijeku druga faza. Otvaranje obnovljenog hotela očekuje se prije ljetne sezone 2021. godine, najavljuju iz Arena Hospitality grupe. Hotel Brioni izgrađen je početkom 1970. godine i bio je, kako se navodi, jedan od najistaknutijih hotela u bivšoj Jugoslaviji, u kojem su boravile mnoge poznate osobe (uključujući političare, umjetnike i glumce). Hotel će biti preuređen u luksuzni hotel visoke kategorije s 227 soba, imat će sedam katova, unutarnji i vanjski te bazen za aktivnosti, wellness centar, teretanu, dječje igralište, nekoliko restorana i barova te sadržaje za sastanke i događanja, ističu iz Arena Hospitaliy grupe.

Iz te hotelske kompanije u objavi izdvajaju još nekoliko projekata koje planiraju u kratkoročnom i srednjoročnom roku - završetak kupnje i preuzimanja hotela 88 Rooms u Beogradu početkom 2021. godine; obnova kampa Stoja u Puli u kamp više kategorije; prenamjena kultne zgrade na vrhunskoj lokaciji u središtu grada Zagreba u hotel sa 113 spavaćih soba; obnova hotela Riviera u središtu grada Pule.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.