03.12.2020 07:00
ZAGREB, 2. prosinca 2020. (Hina) - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je u srijedu na adrese 50 korisnika poslala ugovore namijenjene potporama ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima ukupno vrijedne 18,6 milijuna kuna, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.
Riječ je o ugovorima iz operacije 6.2.1. "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u upisnik poljoprivrednika, a visina javne potpore iznosi 50 tisuća eura u protuvrijednosti u kunama. Ugovori su rezultat natječaja koji je bio raspisan od 10. lipnja do 10. rujna. Korisnici će provoditi aktivnosti u sektorima prerade i/ili marketinga i/ili izravne prodaje proizvoda, pružanja usluga u ruralnim područjima, turizma u ruralnom području te tradicijskih i umjetničkih obrta.

Cilj ove operacije, kako navode iz Ministarstva, je pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta te smanjenje depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.