01.12.2020 07:57
ZAGREB, 30. studenoga 2020. (Hina) - Atlantic Grupa je izvijestila u ponedjeljak o ulasku u strateško partnerstvo s tvrtkom Procaffe, jednim od vodećih igrača na hrvatskom tržištu espresso kave, čime osnažuje svoju prisutnost u tom segmentu u HoReCa kanalu. 
Procaffe kava  danas je prisutna u više od 800 ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, a poslovanje nastavlja razvijati u okviru Atlanticova sustava, kaže se u priopćenju.Kroz novo partnerstvo Atlantic Grupa značajno osnažuje svoju prisutnost u segmentu espresso kave u HoReCa kanalu, dodaje se.Glavni direktor strateškog poslovnog područja Kava u Atlantic Grupi Mate Štetić ističe da je Atlantic Grupa s više od 23 tisuće tona kave godišnje proizvedenih u četiri tvornice, vodeći regionalni proizvođač kave.

"Lider smo na tržištu Srbije s brendom Grand kafa, neprikosnoveni broj jedan u Sloveniji s brendom Barcaffe te sve snažniji izazivač na hrvatskom tržištu, gdje smo od akvizicije Droge Kolinske 2010. godine tržišni udio povećali sa 4 na današnjih 16,6 posto. Kava je s udjelom iznad 20 posto u ukupnim prihodima pojedinačno najveće poslovno područje u Atlantic Grupi i svakako jedno od područja u strateškom fokusu razvoja poslovanja“, naveo je Štetić, Korporativna strategija, ističe se u priopćenju, predviđa unapređenje vodeće pozicije u segmentu kave na području regije te osnaživanje potrošačkog iskustva u toj kategoriji. 

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa