25.11.2020 07:33
ZAGREB, 24. studenoga 2020. (Hina) - Zagrebačka burza će 18. prosinca deveti puta zaredom dodijeliti nagrade za dionicu godine, a u konkurenciji su dionice Atlantic grupe, Ericssona Nikole Tesle, Hrvatskog telekoma, Podravke i Valamar Riviere, priopćila je u utorak Zagrebačka burza.
Dionicu godine javnost će moći izabrati putem online ankete dostupne na internetskim stranicama Zagrebačke burze. Odbor za nagrade dodijelit će i nagrade za dionice s najvećim prometom, najvećim porastom cijene, najvećim porastom prometa, te za člana (burze) godine, a dodijelit će se i nagrada Akademije Zagrebačke burze za doprinos edukaciji o tržištu kapitala i nagrada za doprinos razvoju tržišta kapitala.

Zagrebačka burza 2012. godine utemeljila je nagrade Zagrebačke burze s ciljem jačanja prepoznatljivosti tržišta kapitala i njegovih aktivnih sudionika među financijskom i općom javnosti.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.