16.11.2020 07:39
ZAGREB, 13. studenoga 2020. (Hina) - Vlada je u petak na osobni zahtjev razriješila pomoćnicu ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU Anu Odak, predložila da u Nadzornom odboru Ine ostanu Damir Vanđelić, Luka Burilović i Damir Mikuljan, kao i da na čelu Fine ostane Dražen Čović, a Upravu uđu i Vinka Ilak i Branko Malenica, priopćeno je iz Vlade. 
Vlada je, naime, na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela nekoliko kadrovskih odluka.Kako je priopćeno iz Vlade, na osobni zahtjev, s danom 16. studenoga, razriješena je pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Ana Odak.

Zaključkom je Vlada predložila glavnoj skupštini Ine izbor tri hrvatska člana Nadzornog odbora te kompanije, do provedbe postupka izbora tih članova, a najduže na vrijeme od šest mjeseci. Tako se za članove Nadzornog odbora predlažu Damir Vanđelić, Luka Burilović i Damir Mikuljan, a Vlada je zaključkom predložila Nadzornom odboru da za predsjednika tog tijela izabere Vanđelića.

Inače, Vanđelić je i trenutni predsjednik Nadzornog odbora Ine, a u tom su tijelu i Burilović i Mikuljan. Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi pripadaju tri (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada MOL-u, a jedno predstavniku radnika.Vanđelić i Burilović u Nadzornom su odboru Ine od sredine prosinca 2016. godine, a mandat im traje četiri godine. Mikuljan je u Nadzorni odbor ušao u lipnju 2017. godine, a mandat mu traje do 18. prosinca 2020. godine. 

Na čelu Fine i dalje Dražen Čović

Vlada je zaključkom s današnje sjednice predložila Nadzornom odboru Financijske agencije (Fina) imenovanje predsjednika i članova Uprave, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, u novom mandatnom razdoblju. Za predsjednika Uprave Fine Vlada predlaže Dražena Čovića, a za članove Uprave Vinku Ilak i Branka Malenicu. Inače, Dražen Čović na čelu je Fine od sredine listopada 2016. godine, dok je Vinka Ilak trenutno na mjestu savjetnice Uprave.

STRATEGYKANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Trgovački maloprodajni lanac Studenac preuzeo je trgovački lanac Duravit Trgovina, koji posluje u 13 maloprodajnih objekata na području Pule i okolice te zapošljava više od 40 zaposlenika, izvijestili su u četvrtak iz Studenca. 

SEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina.