16.11.2020 07:39
ZAGREB, 13. studenoga 2020. (Hina) - Vlada je u petak na osobni zahtjev razriješila pomoćnicu ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU Anu Odak, predložila da u Nadzornom odboru Ine ostanu Damir Vanđelić, Luka Burilović i Damir Mikuljan, kao i da na čelu Fine ostane Dražen Čović, a Upravu uđu i Vinka Ilak i Branko Malenica, priopćeno je iz Vlade. 
Vlada je, naime, na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela nekoliko kadrovskih odluka.Kako je priopćeno iz Vlade, na osobni zahtjev, s danom 16. studenoga, razriješena je pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Ana Odak.

Zaključkom je Vlada predložila glavnoj skupštini Ine izbor tri hrvatska člana Nadzornog odbora te kompanije, do provedbe postupka izbora tih članova, a najduže na vrijeme od šest mjeseci. Tako se za članove Nadzornog odbora predlažu Damir Vanđelić, Luka Burilović i Damir Mikuljan, a Vlada je zaključkom predložila Nadzornom odboru da za predsjednika tog tijela izabere Vanđelića.

Inače, Vanđelić je i trenutni predsjednik Nadzornog odbora Ine, a u tom su tijelu i Burilović i Mikuljan. Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi pripadaju tri (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada MOL-u, a jedno predstavniku radnika.Vanđelić i Burilović u Nadzornom su odboru Ine od sredine prosinca 2016. godine, a mandat im traje četiri godine. Mikuljan je u Nadzorni odbor ušao u lipnju 2017. godine, a mandat mu traje do 18. prosinca 2020. godine. 

Na čelu Fine i dalje Dražen Čović

Vlada je zaključkom s današnje sjednice predložila Nadzornom odboru Financijske agencije (Fina) imenovanje predsjednika i članova Uprave, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, u novom mandatnom razdoblju. Za predsjednika Uprave Fine Vlada predlaže Dražena Čovića, a za članove Uprave Vinku Ilak i Branka Malenicu. Inače, Dražen Čović na čelu je Fine od sredine listopada 2016. godine, dok je Vinka Ilak trenutno na mjestu savjetnice Uprave.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.