13.11.2020 08:37
ZAGREB, 12. studenoga 2020. (Hina) - Tvrtka dm-drogerie markt Hrvatska u poslovnoj 2019./2020. godini, koja za tu tvrtku završava u rujnu, ostvarila je ukupan promet od 2,25 milijardi kuna, što je dva posto više u odnosu na godinu ranije i neto dobit od 39,86 milijuna kuna, istaknuo je u četvrtak na digitalnoj konferenciji za novinare te tvrtke.
U protekloj poslovnoj godini, kako je rečeno, dm je uložio više od 33 milijuna kuna u modernizaciju sedam prodavaonica, otvorenje tri specijalizirana odjela bezreceptnih medicinskih proizvoda (OTC) te pokretanje dm online shopa. "U godini u kojoj se cijela zajednica suočila s nepredvidivim uvjetima poslovanja, održali smo trend rasta prometa te smo zadržali povjerenje kupaca. Tijekom protekle poslovne godine prodavaonice dm-a svakog dana posjetilo je više od 79 tisuća kupaca. Rast prodaje zabilježili smo i u segmentu OTC proizvoda, i to u iznosu od 24,29 posto", istaknuo je direktor dm-a Mirko Mrakužić. Najavio je da će u poslovnoj 2020./2021. godini dm uložiti 74 milijuna kuna u razvoj prodajne mreže, asortimana i modernizaciju prodavaonica te razvoj asortimana i dm online shopa. 

Iz dm-a su istaknuli i da su u ukupnom prometu prošle godine vlastiti proizvodi sudjelovali su 31,3 posto udjela. U društveno odgovornom poslovanju dm je poseban fokus stavio na održivost te je nastavio s provedbom projekta Povećanjem energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije. Ukupna vrijednost projekta, kako je rečeno, je 14,17 milijuna kuna, od čega 7,29 milijuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. “Projekt će, kako su istaknuli iz dm-a, omogućiti smanjenje potrošnje energije u upravno-distributivnom centru i logističkom centru, smanjenje emisije CO2 te povećanje udjela korištenja obnovljivih izvora energije.Na konferenciji za novinare je istaknuto i kako je dm, uz fokus na zaštitu zdravlja svojih djelatnika nastavio ulagati i u njihov razvoj.

Uz prosječnu neto plaću u prodavaonicama u iznosu od 10.399,69 kuna, svim zaposlenicima su zahvalili na radu u izvanrednim okolnostima dm darovnom karticom u vrijednosti od 1.650 kuna te je održano 98 dana edukacija u kojima je sudjelovalo više od 750 djelatnica i djelatnika. Danas dm posluje u 160 prodavaonica u 61 gradu, ima 1.592 zaposlenih i jedina je drogerija u Hrvatskoj s online shopom.

stanoviZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno je iz više izvora u graditeljskoj branši, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Otvoren je predstečajni postupak za Brodosplit d.d., potvrđeno je Hini u petak iz te kompanije. 

ZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Crikvenička hotelijerska tvrtka Jadran očekuje ove sezone nastavak dobrih poslovnih rezultata, čemu će pridonijeti i ostvarenje investicijskih zahvata početih prije pandemije, ističe član Uprave Jadrana Ivan Safundžić, koji će s članom Uprave Miroslavom Pelkom voditi tu tvrtku nakon odlaska predsjednika Gorana Fabrisa. 

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.