06.11.2020 07:43
MILANO, 5. studenoga 2020. (Hina/Reuters) - Talijanska banka UniCredit u četvrtak je objavila da joj je neto dobit u trećem kvartalu smanjena nešto više od 40 posto, uz slabije ukupne prihode i značajno veće rezervacije za gubitke po zajmovima u uvjetima pandemije koronavirusa.
Neto dobit UniCredita u razdoblju od srpnja do rujna iznosila je 680 milijuna eura i bila za 42,4 posto niža u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, pokazalo je izvješće o rezulatima poslovanja. Ukupni prihodi na godišnjoj su razini pali 7,4 posto, na 4,4 milijarde eura. Neto kamatni prihodi pritom su iznosili 2,3 milijarde eura i bili su za 8,6 posto niži u usporedbi s istim razdobljem lani.

Prihodi od naknada i provizija smanjeni su 6,4 posto, na 1,5 milijardi eura.Izuzetak su bili prihodi od trgovanja, porastavši za 10,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 455 milijuna eura. Izvješće pokazuje da je banka u trećem kvartalu zabilježila rezervacije za gubitke po zajmovima od 741 milijun eura, što je 31,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Stopa adekvatnosti kapitala krajem rujna iznosila je 14,4 posto i viša je za pola postotnog boda nego na kraju lipnja. Vlasnica Zagrebačke banke potvrdila je da ove godine cilja temeljnu neto dobit od preko 800 milijuna eura, te u rasponu od tri do 3,5 milijardi eura u 2021.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa