05.11.2020 07:45
ZAGREB, 4. studenoga 2020. (Hina) - Predsjednik Uprave Končar - Inženjeringa za energetiku i transport Željko Tukša i predsjednik Uprave Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS) Tomislav Plavšić u srijedu su potpisali ugovor "Revitalizacija centralnih sustava daljinskog vođenja EES-a na novu verziju" vrijedan 49,9 milijuna kuna.

U priopćenju Končar - Elektroindustrije ističe se da se taj kompleksan projekt nadogradnje postojećeg SCADA/EMS/AGC/OTS sustava HOPS-a na novu verziju sklopovske i programske opreme provodi u svrhu postizanja dugoročne održivosti navedenih centralnih sustava i nadogradnje sustava novim funkcijama, kako bi se pružila odgovarajuća podrška novim poslovnim procesima, digitalizaciji i automatizaciji.

Rok izvršenja ugovora iznosi 39 mjeseci te dodatnih 36 mjeseci održavanja u jamstvenom razdoblju.Poseban izazov projekta predstavlja implementacija novog sustava tako da se za vrijeme trajanja projekta osigura kontinuitet rada postojećeg sustava te da se zadovolje najviši standardi sigurnosti i kvalitete u vođenju EES-a, navedeno je u priopćenju.Taj projekt nastavak je uspješne suradnje između Končara i HOPS-a koja traje više desetljeća. Primjena novih tehnologija i naprednih rješenja u ovom projektu bit će dodatni doprinos jačanju konkurentnosti i važna referenca, za još uspješniji nastup Končara na stranim tržištima, zaključuje se u objavi.

AUTOWASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa

HONG KONG, 26. svibnja 2022. - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, usprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak. 

LONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila.