05.11.2020 07:39
MILANO, 4. studenoga 2020. (Hina/Reuters) - Talijanska banka Intesa Sanpaolo objavila je u srijedu da joj je neto dobit u trećem tromjesečju prepolovljena, uz osjetno veću prilagodbu potraživanja po zajmovima zbog mogućih posljedica pandemije covida 19.
Neto dobit vlasnice PBZ-a u razdoblju od srpnja do rujna tako je iznosila 507 milijuna eura i bila je za 51,4 posto niža nego u istom razdoblju prošle godine.Operativni prihodi smanjeni su 9,5 posto i iznosili su 4,08 milijardi eura. Neto kamatni prihodi na godišnjoj su razini uvećani 4,4 posto, na 1,818 milijardi eura. Neto prihodi od naknada i provizija pali su 5,3 posto, na 1,86 milijardi eura.

Izvješće također pokazuje da su neto usklađenja zajmova u trećem kvartalu dosegnula 853 milijuna eura, što je 40,4 posto više nego u trećem tromjesečju prošle godine. Nešto više od polovine toga iznosa odnosi se na buduće efekte Covida-19, navodi se u izvješću.U prvih devet ovogodišnjih mjeseci neto dobit smanjena je 7,16 posto u odnosu na isto razdoblje lani, skliznuvši na 3,07 milijardi eura. Brojke ne uključuju rezultate poslovanja UBI Banke, koju je vlasnica PBZ-a kupila u kolovozu, nakon dugotrajne bitke. Akvizicijom vrijednom četiri milijarde eura Intesa Sanpaolo učvrstila je dominantni položaj u matičnoj Italiji, posebno na bogatom sjeveru, podsjeća Reuters.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.