30.10.2020 07:54
ZAGREB, 29. listopada 2020. (Hina) - AZ mirovinski fondovi izvijestili su u četvrtak da su dokapitalizacijom vrijednom 161 milijun kuna stekli vlasnički udio od 99,9 posto u društvu za poslovanje s nekretninama M7 Primo.
Nastavljajući s diverzifikacijom svoga ulagačkog portfelja i kontinuiranim traženjem prilika za ostvarivanje stabilnih povrata na ulaganja uz što je moguće manji rizik, AZ mirovinski fondovi započinju s dugoročnim ulaganjima u dionička društva čija je djelatnost ulaganje u poslovne nekretnine, navodi se u priopćenju AZ mirovinskih fondova.

Osnovna djelatnost društva M7 Primo d.d. je poslovanje s nekretninama, a sredstva dokapitalizacije bit će iskorištena za preuzimanje logističko distributivnog centra. Poslovni planovi i strategija daljnjeg razvoja poslovanja društva M7 Primo, kao platforme za ulaganje u poslovne nekretnine, uz daljnje širenje i razvoj poslovanja u sektoru komercijalnih nekretnina, uključuju i uvrštenje na Zagrebačku burzu u razdoblju od najviše godinu dana od dokapitalizacije, što pokazuje spremnost društva na transparentno poslovanje i primjenu visokih standarda korporativnog upravljanja, istaknuto je u priopćenju.

Član Uprave AZ društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima Mario Staroselčić izjavio je da su se okolnosti na tržištu značajno promijenile, pa se i struktura ulaganja mijenja, a da u AZ mirovinskim fondovima aktivno rade na traženju novih dobrih investicijskih projekata. "Ovo najnovije ulaganje uz sve navedene pretpostavke omogućava nam i dodatnu diverzifikaciju portfelja, što je također jedan od strateških ciljeva. Ulaganje u logističko distribucijski sektor koji raste, osobito u novonastalim okolnostima uvjetovanim pandemijom bolesti covid-19, prepoznali smo kao odličnu priliku proširenja naših ulaganja", rekao je Staroselčić te dodao da će im stručnu podršku u ovom projektu pružiti iskusni profesionalac za upravljanje portfeljima nekretnina -  M7 Real Estate Hrvatska.

M7 Real Estate Hrvatska d.o.o. dio je grupacije M7 Investment Group koja je jedan od vodećih specijalista za ulaganje i upravljanje komercijalnim nekretninama na europskom regionalnom tržištu. M7 trenutno upravlja portfeljima s više od 830 nekretnina vrijednosti preko 5,3 milijardi eura, uglavnom u sektorima industrije i logistike, uredskih prostora i trgovačkih centara koji se nalaze u 14 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku.  

Predsjednik Uprave AZ društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima Kristijan Buk rekao je da im, uz primarnu brigu za mirovinsku štednju članova, fokus ostaje i želja da unutar postojećih okvira i uvjeta koliko je god moguće podrže razvoj i rast hrvatskog gospodarstva. "Trenutna vrijednost ulaganja u hrvatsko gospodarstvo iznosi 5,2 milijarde kuna te nastavljamo tražiti nove prilike s kojima će ta ulaganja nastaviti rasti", zaključio je Buk.

STRATEGYKANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Trgovački maloprodajni lanac Studenac preuzeo je trgovački lanac Duravit Trgovina, koji posluje u 13 maloprodajnih objekata na području Pule i okolice te zapošljava više od 40 zaposlenika, izvijestili su u četvrtak iz Studenca. 

SEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina.