27.10.2020 08:14
MOSTAR, 26. listopada 2020. (Hina) - Izraelska kompanija M.T. Abraham Group koja planira obnoviti proizvodnju u mostarskom Aluminiju, sklopila je desetogodišnji ugovor o strateškom partnerstvu s Advaita Groupom po kojemu će ta kompanija isporučivati sirovine za Aluminij i prodavati 50 posto njegova metala.
Kako su u ponedjeljak izvijestili iz mostarske kompanije, ugovor su u potpisali čelni čovjek MT Abraham Groupa i izvršni izvršni direktor Aluminij Industrije Amir Gross Kabiri i glavna direktorica Advaita Groupa čije je sjedište u Dubaiju, Katia Pazvantova. "Suradnja s Advaitom i njegovim iskusnim timom uvelike će doprinijeti ulasku proizvoda Aluminija na nova tržišta, što je ključno za postizanje naših ciljeva i za budući rast naše kompanije", rekao je Kabiri.

Po navodima iz priopćenja, Advaita Group će svojom razvijenom mrežom promovirati ponovni ulazak Aluminija na globalno tržište. Po istim navodima Aluminij je potpisivanjem ugovora stekao važnog partnera u globalnoj trgovini aluminijskim proizvodima. “Suradnja Aluminij Industrije i Advaita omogućena je međusobnim povjerenjem, zajedničkim vrijednostima i našim povjerenjem u projekt. Radujemo se suradnji i proširenju na druge projekte u budućnosti”, rekla je na potpisivanju ugovora Katia Pazvantova.

Ranije je najavljeno kako će Advaita Group biti dobavljač sirovina za Aluminij te istodobno trgovac 50 posto aluminijskih trupaca koji će se proizvoditi u mostarskim pogonima ljevaonice. Iz Aluminija su ranije najavili kako uskoro planiraju pokretanje ljevaonice te su angažirali više od 80 radnika. Do kraja siječnja planira se angažirati ukupno 170 radnika koji su radili do prestanka proizvodnje u srpnju prošle godine. Aluminij je prestao s radom nakon što su dugovanja dosegnuli 220 milijuna eura, ponajprije zbog visoke cijene električne energije i loših dugoročnih ugovora o nabavci sirovina i prodaji metala.

AUTOWASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa

HONG KONG, 26. svibnja 2022. - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, usprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak. 

LONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila.