26.10.2020 07:43
ATLANTA, 23. listopada 2020. (Hina/Reuters) - Američki prehrambeni div Coca-Cola izvijestio je da su mu prihodi i dobit pali u trećem tromjesečju budući da su mnogi restorani i kina bili zatvoreni kako bi se zaustavilo širenje zaraze koronavirusom.
Prihodi su u razdoblju od srpnja do rujna pali devet posto, na 8,7 milijardi dolara. Dobit po dionici potonula je 33 posto, na 40 centi. Prodaja u javnim mjestima pala je 15 posto, blaže nego u travnju, mjesecu obilježenom najstrožim mjerama zatvaranja, kada je potonula 50 posto.

Coca-Cola ostvaruje oko polovine prihoda prodajom bezalkoholnih pića na javnim mjestima.  Izvršni direktor James Quincey rekao je da je stanje "dinamično", dodajući da bi u slučaju rasta broja slučajeva zaraze tijekom zime pojedini dijelovi SAD-a mogli ponovo uvesti mjere blokade. Istaknuo je i naznake zastoja oporavka prodaje u javnim prostorima u rujnu.

"Ne očekujemo da će broj zaraženih ponovo snažno rasti kao u vrijeme globalnog zatvaranja ali spremni smo za probleme koje bi mogli prouzročiti nagli rast broja slučajeva u pojedinim sredinama i ciljana ograničenja i zatvaranje lokala", rekao je Quincey.

Kompanija je navela da potrošači sada kupuju više gaziranih bezalkoholnih pića i sokova u trgovinama i na mreži. Planiraju prepoloviti broj brendova i postupno povući iz ponude pojedine proizvode u sklopu strategije smanjivanja portfelja pića i pojačanog fokusa na popularne proizvode.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa