07.10.2020 07:33
STOCKHOLM, 6. listopada 2020. (Hina/Reuters) – Prihodi švedskog lanca trgovina namještajem IKEA pali su u financijskoj godini 2019/2020. četiri posto, ali potražnja se brzo oporavila nakon pada koji je izazvao Covid 19, objavio je u utorak vlasnik brenda i franšize Inter IKEA.
Prihodi od prodaje proizvoda i usluga u svih 445 trgovina IKEA-e i na internetu iznosili su 39,6 milijardi eura. Prodaja putem interneta skočila je 45 posto, s udjelom u ukupnom prometu od 21 posto, i zadržala se na visokoj razini čak i nakon što su ponovo otvorile fizičke trgovine, većina kojih je u početnim etapama pandemije u prosjeku prosjeku bila zatvorena četiri tjedna, navode u Inter IKEA-i. Kada se isključe trgovine otvorene unatrag godinu dana, prihodi su pali oko 10 posto, naveo je izvršni direkor grupe Inter IKEA-e Jon Abrahamsson Ring. U prošloj fiskalnoj godini porasli su jedan posto.

Prilagođeni za utjecaj privremenog zatvaranja zbog pandemije koronavirusa, prihodi su bili gotovo na razini prethodne fiskalne godine jer je kriza zbog koronavirusa potaknula kupce da uređuju svoje domove, rekao je Abrahamsson. U ovoj poslovnoj godini trebali bi ponovo porasti, kazao je.IKEA napušta model velikih prodavaonica izvan grada i okreće se internetskoj prodaji i manjim trgovinama u središtu grada, prilagođavajući se digitalizaciji i novim navikama kupaca.

Grupa Ingka, najveći korisnik IKEA-ine franšize, odvojeno je izvijestila da je promet u njezinih 378 trgovina u fiskalnoj godini 2019/2020. pao četiri posto, na 35,2 milijarde eura. Internetska prodaja poskočila je 60 posto i sada čini 18 posto ukupnog prometa.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa