30.09.2020 07:44
ZADAR/ZAGREB, 29. rujna 2020. (Hina) - Ukupno 927 tisuća kuna, odobrila je Zadarska županija svojim mikro poduzetnicima i obrtnicima kako bi se lakše nosili sa posljedicama pandemije koronavirusa, objavili su iz Županijie. 
Potpora Županije, u iznosu od po 2.060 kuna, odobrena je za 450 subjekata, ugostiteljskih obrta, autoškola, frizerskih i kozmetičkih salona, krojačkih, trgovačkih, ribarskih i drugih obrta.  Županija je interventne potpore dodijelila temeljem Javnog poziva objavljenog u srpnju, zanimanje je bilo veliko što potvrđuje podatak o 733 pristigle prijave. No, prihvatljivih, dakle onih koje su zadovoljili tražene uvjete, bilo je 450, objavila je Zadarska županija.

Plinsko postrojenjeZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Vlada je na sjednici u četvrtak s ciljem povećanja sigurnosti opskrbe plinom, donijela odluku o izgradnji plinovoda Zlobin - Bosiljevo i povećanju kapaciteta LNG terminala na Krku na 6,1 milijardu kubičnih metara plina godišnje, pri čemu ukupna vrijednost ulaganja doseže 180 milijuna eura.

SPLIT, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.

ZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Istraživanje trendova o plaćama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, unatoč krizi povećala plaće i naknade u prvom polugodištu, no i da dodatno ne motiviraju zaposlenike transformativnim edukacijama i obukama.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je upozorila na nestabilnu situaciju na tržištu plina i nova poskupljenja, apeliravši na hitnu intervenciju vlade i resornog ministarstva, a u slučaju nepronalaska adekvatnog rješenja, najavila je i prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.