23.09.2020 07:38
ZAGREB, 22. rujna 2020. (Hina) - Likvidator Kreditne unije Deponent u likvidaciji podnio je Trgovačkom sudu u Zagrebu prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, izvijestila je u utorak Hrvatska narodna banka (HNB).

HNB je 22. srpnja donio rješenja kojima se oduzima odobrenje za rad Kreditnoj uniji Deponent te se pokreće postupak prisilne likvidacije, a nakon što je u postupku nadzora nad tom financijskom institucijom utvrdio da su svi članovi Nadzornog odbora i jedini član Uprave Kreditne unije podnijeli ostavku te da Kreditna unija ne ispunjava osnovne kadrovske i tehničke uvjete za rad.  

Kako se navodi u današnjem priopćenju, likvidator je na temelju početne likvidacijske bilance utvrdio da su u poslovanju Kreditne unije Deponent u likvidaciji nastupili stečajni razlozi te je u cilju očuvanja imovine Kreditne unije podnio prijedlog za otvaranje stečajnog postupka. Kreditna unija Deponent osnovana je 2001. godine kao Štedno kreditna zadruga Zlatna Škrinjica. Četiri godine od osnivanja, odnosno 2005. godine, mijenja ime u Štedno kreditna zadruga Deponent.

Prestankom primjenjivanja Zakona o štedno kreditnim zadrugama, Štedno kreditna zadruga Deponent pokrenula je složeni proces usklađenja sa zakonskom regulativom kako bi poslovanje nastavila pod imenom Kreditna unija Deponent, osnovana na teritorijalnom načelu, na području Grada Zagreba. Nakon ishođenja odobrenja za rad od Hrvatske narodne banke, Štedno kreditna zadruga je 24. kolovoza 2008. godine rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu upisana u sudski registar kao Kreditna unija Deponent, navodi se na njezinim internetskim stranicama.

AVIONLONDON, 11. kolovoza 2022. (Hina) - Irska niskobudžetna zrakoplovna kompanija Ryanair više neće nuditi letove po najnižim cijenama zbog snažnog rasta cijena goriva, rekao je izvršni direktor Michael O'Leary napomenuvši da je era karata od 10 eura završila.

ZAGREB, 12. kolovoza 2022. (Hina) -  U Hrvatskoj je krajem lipnja bilo 316.052 registriranih poslovnih subjekata, od čega 56 posto ili 176.882 aktivnih, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

RIJEKA, 11. kolovoza 2022. (Hina) - Uspostavljen je prvi izravni teretni, kontejnerski i željeznički servis iz Rijeke za Češku, koji povezuje riječku luku preko kontejnerskog terminala na Brajdici s češkim gradom Paskovom, priopćeno je u četvrtak iz tvrtke Jadranska vrata, koja upravlja terminalom Brajdica.

ZAGREB, 10. kolovoza 2022. (Hina) - Osiguravajuća društva su do kraja srpnja zaračunala ukupnu bruto premiju od 7,9 milijardi kuna, što je porast za 7,5 posto u odnosu na isto razdoblje 2021. godine, pokazuju kumulativni podaci koje je u srijedu objavio Hrvatski ured za osiguranje (HUO).

ZAGREB, 11. kolovoza 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za svibanj iznosila je 8.863 kune, što je porast za 7,4 posto u odnosu na svibanj 2021., podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.