04.09.2020 07:56
ZAGREB, 3. rujna 2020. (Hina) - Ukupne investicije Francka u prvih šest mjeseci ove godine iznosile su 17 milijuna kuna i financirane su vlastitim sredstvima, objavila je u četvrtak ta zagrebačka tvrtka.
U Francku ističu kako su i u zahtjevnim uvjetima poslovanja u vrijeme pandemije nastavili s redovnim investicijama u proizvodne pogone, IT sustave te, u manjem obujmu, u ugostiteljsku opremu. Najveća pojedinačna investicija Francka u ovoj godini, vrijedna 6,5 milijuna kuna, ulaganje je u mlin i sustav silosa u pogonu kave koji je trenutno u završnoj fazi.

"Investicijom u nabavu mlina za fino mljevenje kave, Franck će optimizirati proizvodnju i postići veći kapacitet i fleksibilnost u cijelom pogonu kave, što nam je važno za postojeću proizvodnju i nove razvojne projekte", rekao je izvršni direktor Franckova lanca opskrbe Zoran Škevin.

Investicija obuhvaća i automatizaciju te povećavanje učinkovitosti završnog, transportnog pakiranja u pogonu za proizvodnju cappuccina i drugih instant proizvoda poput funkcionalnih napitaka s kavom. Riječ je o nastavku projekta povećanja kapaciteta pakiranja koji je pokrenut 2018. godine, navode iz Francka. Nastavljen je i razvoj novih proizvoda u skladu s aktualnim potrošačkim trendovima, kažu u Francku. Uz  to je, kako se navodi, pojačana mreža od više od 1.000 lokacija "kave za van" te samoposlužnih aparata s digitalnom tehnologijom.

Iz Francka ističu kako su uoči reaktivacije ugostiteljstva, koje je bilo snažno pogođeno protuepidemijskim mjerama, odradili i niz pripremnih aktivnosti uz učinkovit operativni model kako bi pružili punu podršku svojim partnerima i cijelom sektoru. Tako su nastavljeni projekti s ciljem unapređenja profesionalnih vještina u sklopu Franckove barističke akademije, kao i projekt regionalnog barističkog natjecanja.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.