03.09.2020 07:32
ZAGREB, 2. rujna 2020. (Hina) - Stečajna upraviteljica Coninga d.d. u stečaju, nekadašnje tvrtke bivšeg ministra i potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, podnijela je izvješće o prodaji nekretnina prvotno procijenjenih na više od 180 milijuna kuna, od koje se neke sada prodaju i za četvrtinu cijene.
Stečajna upraviteljica navodi kako se za poslovnu zgradu - sjedište Coninga u varaždinskoj Šenoinoj ulici, izvorno procijenjenu na 14,1 milijuna kuna, nakon treće javne dražbe sredinom kolovoza najvjerojatnije javio kupac po posljednje određenoj početnoj cijeni od 3,53 milijuna kuna.

"Očekuje se izvještaj Financijske agencije o ishodu dražbe, budući da poziv za 4. dražbu nije objavljen te se može zaključiti da je na 3. dražbi zaprimljena valjana ponuda", navodi se u izvješću. S druge strane, prodaja hotela Pagus utvrđene vrijednosti od 49 milijuna kuna, na drugoj javnoj dražbi "zapela" je i nastavit će se, kako se navodi, nakon sređivanja imovinsko-pravnih odnosa i parcelacije radi uknjižbe pomorskog dobra.

Hotel Trakošćan i okolna zemljišta, procijenjene vrijednosti od 55,2 milijuna kuna su na "bubnju" od 17. lipnja kada je donesen zaključak o prodaji, a u tijeku je prva elektronička dražba s ponudama koje će se prikupljati od 1. do 14. listopada. Isti rokovi su i za prodaju apartmanskog naselja Zelena Punta, Kukljica na Ugljanu po početnoj cijeni od 37,5 milijuna kuna , a na "bubnju" je još desetak nekretnina – stanova, bivših hotela, planinarskih domova, kuglana i zemljišta diljem Hrvatske među kojima se ističu zemljišta i objekti u Stinici vrijednosti od 9,1 milijuna kuna.

U prošlom tromjesečnom razdoblju, ističe se u izvješću, od imovine Coninga u stečaju bio je unovčen samo jedan traktor za 30.000 kuna i to s uključenim PDV-om. Na računu Coninga u stečaju krajem kolovoza bilo je 5,5 milijuna kuna.

Prema prijedlogu Fine, stečaj Coninga bio je otvoren 2018. zbog blokade računa i neplaćenih obveza koji su krajem kolovoza 2016. iznosile oko 3,89 milijuna kuna, da bi se nakon ažuriranja utvrdilo da su obveze te tvrtke narasle na čak 22,7 milijuna, a da je račun bio blokiran čak 742 dana.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa