23.07.2020 07:30
ZAGREB, 22. srpnja 2020. (Hina) - Unatoč padu prihoda zbog globalne pandemije i zaključavanja gospodarstva, Kraš grupa u prvoj polovini ove godine poslovala je s neto dobiti od 13,4 milijuna kuna, što je za 1,8 milijuna ili 15 posto više nego u istom lanjskom razdoblju.
Kako se navodi u financijskom izvješću te kompanije objavljenom u srijedu, ukupni prihodi Kraša na razini grupe dosegnuli su 453,1 milijun kuna te su bili 2,6 posto manji nego u istom lanjskom razdoblju. Pritom su prihodi od prodaje bili 427,3 milijuna kuna ili 6,6 posto manji. Na domaćem tržištu ostvareno je u tom razdoblju 225,7 milijuna kuna prihoda, a na inozemnom 201,6 milijuna.

Kako se ističe u izvještaju, u teškim uvjetima poslovanja uzrokovanim zaključavanjem globalne ekonomije uslijed pandemije koronavirusa, grupa je zabilježila pad prihoda od prodaje, pri čemu su ti prihodi u drugom tromjesečju pali za 8,4 milijuna kuna.

Ukupni rashodi bili su u prvih šest ovogodišnjih mjeseci 438 milijuna kuna ili gotovo 3 posto niži nego u istom lanjskom razdoblju.Grupa je tako ostvarila u tome razdoblju dobit prije oporezivanja od 15,1 milijun kuna ili 8 posto više nego godinu ranije, dok je neto dobit dosegnula 13,4 milijuna kuna. 

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.