20.07.2020 07:02
SAN FRANCISCO, 17. srpnja 2020. (Hina/dpa) - Američki internetski medijski div Netflix povećao je prihode u drugom tromjesečju gotovo za četvrtinu, privukavši više od 10 milijuna novih pretplatnika budući da su mnogi ljudi u jeku koronakrize kratili vrijeme pred ekranima.
U razdoblju od travnja do lipnja Netflixovi su prihodi poskočili gotovo 25 posto, na 6,1 milijardu dolara, pokazuje izvješće objavljeno u četvrtak. Neto dobit zamalo je utrostručena, poskočivši na 720 milijuna dolara. Kompanija je u jeku koronakrize privukla nešto više od 10 milijuna novih pretplatnika. Kada se uzme u obzir i prvo tromjesečje, brojka raste na 26 milijuna. 

U cijeloj prošloj godini Netflix je bilježio 28 milijuna novih pretplatnika. U Netflixu upozoravaju da je trend dosegnuo vrhunac, dodajući da u trećem tromjesečju očekuju 'samo' 2,5 milijuna. "Rast usporava jer su potrošači prevladali početni šok koji je izazvao koronavirus i ograničenja društvenih kontakata", objašnjavaju.

STRATEGYKANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Trgovački maloprodajni lanac Studenac preuzeo je trgovački lanac Duravit Trgovina, koji posluje u 13 maloprodajnih objekata na području Pule i okolice te zapošljava više od 40 zaposlenika, izvijestili su u četvrtak iz Studenca. 

SEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina.