03.07.2020 07:50
ZAGREB, 2. srpnja 2020. (Hina) - Hrvatski telekom (HT) će od 1. kolovoza imati novu organizacijsku strukturu uprave s pet članova, na čelu s predsjednikom Uprave Kostasom Nebisom, u čiju nadležnost prelazi i segment poslovnih korisnika za koji se ukida zasebna funkcija člana uprave i uvodi nova organizacijska forma, izvijestili su u četvrtak iz HT-a.
Suglasnost za takvu, novu organizacijsku strukturu uprave HT-a na jučerašnjoj sjednici dao je Nadzorni odbor te kompanije, slijedom čega HT od 1. kolovoza neće imati šest, već pet članova uprave. U sklopu nove organizacijske forme u segmentu poslovnih korisnika od 1. kolovoza se uvode pozicije dva potpredsjednika izravno odgovorna predsjedniku Uprave, a između kojih će biti podijeljen taj segment.Ti potpredsjednici su dugogodišnji zaposlenici HT-a Marijana Bačić i Jerko Dumanić, koji dolaze s rukovodećih mjesta u HT-u. Bačić, koja je od 2017. direktorica sektora korporativne prodaje, će na novoj potpredsjedničkoj funkciji biti zadužena za korporativnu prodaju i ICT usluge.

Dumanić je posljednjih šest godina na mjestu direktora sektora za marketing poslovnih korisnika HT-a, a na potpredsjedničkoj će funkciji biti zadužen za prodaju malim i srednjim poslovnim korisnicima, marketing poslovnih korisnika te upravljanje i podršku poslovnim kanalima. "Nova organizacijska struktura omogućit će veću učinkovitost HT-a kako bi našim poslovnim korisnicima bili još kvalitetniji i poželjniji partner", poručuju u priopćenju o novoj organizacijskog strukturi uprave iz najveće telekom kompanije u Hrvatskoj.

Uz predsjednika Nebisa, članovi Uprave HT-a i nadalje će biti Ivan Bartulović (za ljudske resurse), Daniel Daub (za financije), Boris Drilo (za tehničke i informacijske funkcije) te Nataša Rapaić (za segment privatnih korisnika). Inače, člana uprave za poslovne korisnike HT nema od kako je s te pozicije i iz HT-a početkom 2020. godine otišao Saša Kramar, koji je u Upravu HT-a imenovan prvi put 1. lipnja 2016. godine, a mandat mu je obnovljen u lipnju 2019. no krajem te godine je dao ostavku i otišao iz HT-a.

AUTOWASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa

HONG KONG, 26. svibnja 2022. - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, usprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak. 

LONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila.