16.06.2020 15:49
VARŠAVA, 16. lipnja 2020. (Hina/dpa) - Kontrolirani stečaj avioprijevoznika LOT-a zbog problema koje su izazvale mjere subijanja pandemije koronavirusa nije isključen ali je zadnja opcija o kojoj se razmišlja, naglasio je u utorak potpredsjednik vlade Jacek Sasin.
„Trenutno ne predviđam takav scenarij... Moguće je, ali smatram ga apsolutno zadnjom opcijom", rekao Sasin.LOT je u vlasništvu države koja želi poboljšati stanje u kompaniji u prvom redu smanjenjem plaća i pregovorima s leasing firmama o izmjeni ugovora o najmu zrakoplova.Poljska će razmotriti i državnu pomoć kakvu su dobile zrakoplovne kompanije u drugim zemljama, rekao je Sasin.

LOT je sredinom ožujka obustavio sve letove zbog pandemije koronavirusa koja je prisilila vlade mnogih zemalja da ograniče putovanja u zračnom prometu. Poljski prijevoznik ponovo je ovog mjeseca pokrenuo domaće letove, ali ne i one u inozemstvo.Poljska zabrana zračnog prometa s inozemstvom istječe danas.

Plinsko postrojenjeZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Vlada je na sjednici u četvrtak s ciljem povećanja sigurnosti opskrbe plinom, donijela odluku o izgradnji plinovoda Zlobin - Bosiljevo i povećanju kapaciteta LNG terminala na Krku na 6,1 milijardu kubičnih metara plina godišnje, pri čemu ukupna vrijednost ulaganja doseže 180 milijuna eura.

SPLIT, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.

ZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Istraživanje trendova o plaćama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, unatoč krizi povećala plaće i naknade u prvom polugodištu, no i da dodatno ne motiviraju zaposlenike transformativnim edukacijama i obukama.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je upozorila na nestabilnu situaciju na tržištu plina i nova poskupljenja, apeliravši na hitnu intervenciju vlade i resornog ministarstva, a u slučaju nepronalaska adekvatnog rješenja, najavila je i prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.