10.06.2020 17:22
LONDON, 10. lipnja 2020. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su u u srijedu na međunarodnim tržištima više od dva posto, na 40 dolara, nakon što je tjedno izvješće iz industrije pokazalo rast zaliha sirove nafte u SAD-u, oživljavajući zabrinutost zbog prevelike ponude i slabe potražnje uslijed krize zbog koronavirusa.
Na londonskom tržištu barelom se danas trgovalo po 84 centa nižoj cijeni u odnosu na prethodno zatvaranje, po 40,34 dolara. Na američkom tržištu cijena barela pala je za 1,05 dolara, na 37,89 dolara.Izvješće Američkog instituta za naftu pokazalo je rast zaliha u prošlome tjednu za 8,4 milijuna barela, dok su analitičari predviđali njihov pad. Službeni podaci američke vlade bit će objavljeni navečer.Cijene na oba tržišta u ponedjeljak su dosegnule najvišu razinu zadnja tri mjeseca. Cijena barela u Londonu više je nego udvostručena od pada na najnižu razinu zadnjih 21 godinu u travnju.

No neki analitičari misle da su cijene na tržištu previsoke dok se nastavlja pandemija koronavirusa.Cijene podupiru i rekordni rezovi proizvodnje Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) i partnera poput Rusije. Postupno ublažavanja vladinih restrikcija koje su pokušale ograničiti širenje virusa oživljava potražnju - raste broj putovanja i gospodarska aktivnost, podupirući naftno tržište.OPEC je jutros izvijestio da je cijena barela referentne košarice njenih članica u utorak iznosila 37,09 dolara, što znači da je pala 1,80 dolara u odnosu na prethodni trgovinski dan.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa