10.06.2020 07:11
ZAGREB, 9. lipnja 2020. (Hina) - Dukat je u utorak putem Zagrebačke burze objavio poziv za glavnu skupštinu, koja se treba održati 24. srpnja, a na kojoj će dioničari odlučivati i o prijedlogu isplate dividende od 20 kuna, i to iz dijela zadržane dobiti iz 2007. godine. 
Takav se prijedlog trebao naći i na skupštini koja je bila sazvana za 28. travnja, ali je tjedan dana prije toga datuma (21. travnja) otkazana zbog epidemije koronavirusa, odnosno mjera Stožera civilne zaštite za prevenciju koronavirusa. I za tu je skupštinu, kao i u danas objavljenom pozivu za novu skupštinu 24. srpnja, predloženo da se prošlogodišnja neto dobit Dukata d.d. u iznosu od 28,4 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit.

Direktori i Nadzorni odbor i ranije, a i sada predlažu da se dioničarima isplati dividende u iznosu od 20 kuna po dionici, i to iz dijela zadržane dobiti iz 2007. godine u iznosu od 60 milijuna kuna. Prihvate li dioničari taj prijedlog, pravo na dividendu imali bi dioničari upisani u registar Središnjeg klirinško depozitarnog društva na dan 31. srpnja, a dividenda bi se isplatila 20. kolovoza, proizlazi iz poziva za glavnu skupštinu Dukata, članice Lactalis grupe.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.