10.06.2020 07:11
ZAGREB, 9. lipnja 2020. (Hina) - Dukat je u utorak putem Zagrebačke burze objavio poziv za glavnu skupštinu, koja se treba održati 24. srpnja, a na kojoj će dioničari odlučivati i o prijedlogu isplate dividende od 20 kuna, i to iz dijela zadržane dobiti iz 2007. godine. 
Takav se prijedlog trebao naći i na skupštini koja je bila sazvana za 28. travnja, ali je tjedan dana prije toga datuma (21. travnja) otkazana zbog epidemije koronavirusa, odnosno mjera Stožera civilne zaštite za prevenciju koronavirusa. I za tu je skupštinu, kao i u danas objavljenom pozivu za novu skupštinu 24. srpnja, predloženo da se prošlogodišnja neto dobit Dukata d.d. u iznosu od 28,4 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit.

Direktori i Nadzorni odbor i ranije, a i sada predlažu da se dioničarima isplati dividende u iznosu od 20 kuna po dionici, i to iz dijela zadržane dobiti iz 2007. godine u iznosu od 60 milijuna kuna. Prihvate li dioničari taj prijedlog, pravo na dividendu imali bi dioničari upisani u registar Središnjeg klirinško depozitarnog društva na dan 31. srpnja, a dividenda bi se isplatila 20. kolovoza, proizlazi iz poziva za glavnu skupštinu Dukata, članice Lactalis grupe.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.