09.06.2020 08:20
MOSKVA, 8. lipnja 2020. (Hina) - Upravni odbor ruske naftne kompanije Rosnefta ponovo je za predsjednika izabrao bivšeg kancelara Njemačke i šefa odbora dioničara projektne tvrtke Nord Stream Gerharda Schrödera, izvijestio je Rosneft u ponedjeljak.
"Na godišnjoj skupštini dioničara održan je prvi sastanak Upravnog odbora Rosnefta, na kojemu je Gerhard Schröder izabran za predsjednika", kaže se u priopćenju objavljenom na Rosneftovom web stranicama. Schröder je član i predsjednik Upravnog odbora Rosnefta od 2017. godine, ali nije Rosneftov dioničar.Na skupštini su izabrana i druga rukovodeća tijela koja će voditi kompaniju u idućem razdoblju, dodaje se u priopćenju. Rosneft je lider ruske naftne industrije i najveća javna naftno-plinska korporacija na svijetu. Tvrtka je uvrštena na popis strateških poduzeća u Rusiji.Glavni dioničar (40,4 posto udjela) je Rosneftgsaz, koji je u stopostotnom državnom vlasništvu, 19,75 posto udjela propada BP-u, 18,93 posto u vlasništvu je QH Oil Investmentsa itd.

Plinsko postrojenjeZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Vlada je na sjednici u četvrtak s ciljem povećanja sigurnosti opskrbe plinom, donijela odluku o izgradnji plinovoda Zlobin - Bosiljevo i povećanju kapaciteta LNG terminala na Krku na 6,1 milijardu kubičnih metara plina godišnje, pri čemu ukupna vrijednost ulaganja doseže 180 milijuna eura.

SPLIT, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.

ZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Istraživanje trendova o plaćama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, unatoč krizi povećala plaće i naknade u prvom polugodištu, no i da dodatno ne motiviraju zaposlenike transformativnim edukacijama i obukama.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je upozorila na nestabilnu situaciju na tržištu plina i nova poskupljenja, apeliravši na hitnu intervenciju vlade i resornog ministarstva, a u slučaju nepronalaska adekvatnog rješenja, najavila je i prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.