02.06.2020 15:27
ZAGREB, 2. lipnja 2020. (Hina) - Nova predsjednica uprave Raiffeisen banke (RBA) je Liana Keserić, izvijestio je RBA u utorak. 
Liana Keserić bila je vršiteljica dužnosti predsjednika uprave nakon što je bivši predsjednik uprave Michael Müller u siječnju podnio ostavku koja je uslijedila nakon otkrića da je RBA tražio PR agenciju koja će vršiti pritisak na Ustavni sud i druge sudove u Hrvatskoj, u vezi slučaja kredita u švicarcima.

Liana Keserić bila je i članica uprave nadležna za operativno poslovanje, IT i organizaciju i upravljanje procesima i projektima.U RBA-u je gotovo dva desetljeća, a radila je u Sektoru transakcijskih poslova, Direkciji za odnose s klijentima, Sektoru podrške, upravljanju odnosom s klijentima i alternativnim kanalima. Savjet HNB-a se sredinom svibnja suglasio s prijedlogom Raiffeisenbank Austrija da Liana Keserić bude predsjednica Uprave, a Zoran Košćak član Uprave te banke.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.