27.05.2020 07:10
ZAGREB, 26. svibnja 2020. (Hina) - Trgovački sud u Pazinu za 8. lipnja sazvao je skupštinu vjerovnika Uljanik Pomorstva d.o.o. u stečaju na kojoj bi se trebalo odlučiti o unovčenju imovine te tvrtke i o prisilnoj naplati tražbine prema brodogradilištu 3.maj, a istoga dana održat će se i skupština vjerovnika krovne tvrtke, Uljanika d.d. u stečaju.

Uljanik Pomorstvo tvrtka je kći Uljanika d.d. za koju je stečaj bio otvoren lani u listopadu, a na temelju podataka  Financijske agencije (Fine), lani u lipnju nepodmirene obveze tog dužnika iznosile su 16,72 milijuna kuna. Prema tada objavljenim podacima, Uljanik Pomorstvo imalo je samo jednog zaposlenog, ali i oročen novac na pet otvorenih računa u četiri komercijalne banke. 

Podsjetimo, pazinski Trgovački sud ranije je za 8. lipnja sazvao i skupštinu vjerovnika Uljanika d.d. u stečaju na kojoj bi se trebalo odlučiti o preuzimanju ili nastavku parničnih sporova čija vrijednost prelazi milijun kuna, ali i o izboru dva člana odbora vjerovnika. Osim toga, vjerovnici bi trebali odlučivati o prijenosu opreme koja nije opterećena razlučnim pravima kao temeljnog kapitala u društvo Uljanik brodogradnja 1856 d.o.o.

Sazivanje skupštine vjerovnika uslijedilo je nakon prošlomjesečnog sudskog rješenja kojim se u stečajnom postupku određuje prodaja brodova za prijevoz rasutog tereta i prijevoza žive stoke Uljanik 527 i Uljanik 526. Vrijednost, način i uvjeti prodaje tih brodova u gradnji utvrdit će se naknadnim zaključkom u prodaji, isticalo se u rješenju.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.