11.05.2020 07:34
WASHINGTON, 8. svibnja 2020. (Hina/dpa) – Digitalna platforma za usluge prijevoza Uber poslovala je u prvom tromjesečju s neto gubitkom od 2,9 milijardi dolara ali i znatno većim prihodima zahvaljujući poslovanju s dostavom hrane.
Gubitak je najveći u tri tromjesečja a uključuje otpis prije poreza nekih ulaganja u manjinske vlasničke udjele u iznosu 2,1 milijardu dolara.Prihodi su pak poskočili 14 posto, na 3,5 milijardi dolara. Pritom su rezervacije vožnji pale pet posto, zbog mjera obuzdavanja koronavirusa, ali su rezervacije dostave hrane Uber Eats poskočile više od 50 posto na godišnjoj razini.

"Naše poslovanje s prijevozom teško je pogođeno aktualnom pandemijom pa smo poduzeli hitne mjere kako bismo sačuvali snagu naše bilance, usmjeravajući dodatna sredstva u Uber Eats i pripremajući se sve scenarije oporavka", kazao je izvršni direktor Dara Khosrowshahi."Uz rast dostave hrane, ohrabruju nas i prve naznake otvaranja tržišta", dodao je Khosrowshahi u priopćenju objavljenom u četvrtak.

Kompanija očekuje da će se oporavak rezervacija vožnji razlikovati od grada do grada odnosno od države do države, naveo je,Poslovno izvješće objavljeno je dan nakon što su iz kompanije izvijestili da planiraju otpustiti 3700 stalno zaposlenih radnika u kadrovskom i odjelu korisničke podrške, oko 14 posto ukupno zaposlenih, zbog utjecaja pandemije koronavirusa.Kao i mnoge druge tvrtke, Uber je u travnju povukao godišnje smjernice, navodeći kao razlog neizvjesnost povezanu s koronavirusom.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.