07.05.2020 07:32
MILANO, 6. svibnja 2020. (Hina/Reuters) - Talijanska banka Intesa Sanpaolo prvo je tromjesečje zaključila s gotovo 10 posto većom neto dobiti, uz podršku snažnog rasta prihoda, ponajprije zahvaljujući dobiti od trgovanja.
Neto dobit u prvom je tromjesečju porasla za 9,6 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, dosegnuvši 1,15 milijardi eura, objavila je talijanska banka, vlasnica Privredne banke Zagreb (PBZ). Prihodi su porasli za 11,7 posto, na 4,88 milijardi eura, pokazalo je izvješće, objavljeno u utorak. Neto kamatni prihodi iznosili su 1,75 milijardi eura i bili su gotovo na razini istog prošlogodišnjeg razdoblja.Neto prihodi od naknada i provizija smanjeni su 1,1 posto, na 1,84 milijarde eura.

Dobit od trgovanja u prvom je tromjesečju više nego udvostručena u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, dosegnuvši 994 milijuna eura, pokazalo je poslovno izvješće najveće talijanske banke u poslovanju s građanima.Prihodi od osiguravateljskog poslovanja bili su veći za 7,2 posto i iznosili su 312 milijuna eura. Iz banke su poručili da su u prvom tromjesečju otpisali 403 milijuna eura zajmova, ili 9,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. U prethodnom tromjesečju zaključno s prosincem 2019. otpis je iznosio 693 milijuna eura, pokazalo je izvješće. Šest analitičara iz Reutersove ankete u prosjeku je u prvom kvartalu 2020. očekivalo 805 milijuna eura neto dobiti i prihode od 4,25 milijardi eura.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa