06.05.2020 07:52
ZAGREB, 5. svibnja 2020. (Hina) - Glavna skupština Jadran - galenskog laboratorija (JGL), sazvana za 15. lipnja, trebala bi među ostalim donijeti odluku da se lanjska dobit raspodjeli u ostale rezerve i zadržanu dobit, a dioničarima isplati dividenda od 9 kuna po dionici iz zadržane dobiti ostvarene u 2008. godini. 
JGL je u 2019. ostvario dobit od 77,87 milijuna kuna. Glavnoj skupštini se predlaže da se nešto više od 6 milijuna kuna rasporedi u ostale rezerve društva za neotpisane troškove razvoja iskazanih u aktivi, a preostali iznos od 71,87 milijuna kuna u zadržanu dobit, navodi se u pozivu za skupštinu koji je u utorak objavljen na Zagrebačkoj burzi.Skupštini se predlaže i odluka o isplati dividende dioničarima u iznosu od 9 kuna po dionici, i to iz sredstava kumulirane zadržane dobiti ostvarene u 2008. godini. 

Dioničari bi na skupštini također trebali donijeti i odluku o isplati posebne nagrade članovima Upravnog odbora JGL-a za postignute posebne rezultate u radu i razvoju društva u 2019. godini. Prema prijedlogu, nagrade za šest članova Upravnog odbora se kreću od 139 tisuća kuna bruto do 602,2 tisuće kuna bruto. Glavnoj skupštini je predloženo i da za revizora za 2020. godinu izabere Grant Thornton. 

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa