04.05.2020 07:09
ZAGREB, 30. travnja 2020. (Hina) - Kraš grupa je u prvom tromjesečju ostvarila neto dobit od 7,3 milijuna kuna, što je rast od 1,9 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine, objavili su u četvrtak iz Kraša.
Kraš grupa je u prva je tri mjeseca ostvarila 215,5 milijuna kuna ukupnih prihoda, pri čemu su prihodi od prodaje iznosili 213,8 milijuna kuna.

Na domaćem tržištu ostvareni su prihodi od 113,4 milijuna kuna, što je rast od 4,6 posto, dok je u inozemstvu ostvaren slabiji rezultat na godišnjoj razini s ukupno 98,9 milijuna kuna prihoda. Tako je u prvom tromjesečju ove godine udio izvoznih prihoda u ukupnim prihodima od prodaje iznosio 46,2 posto.

Ukupni konsolidirani rashodi Grupe u prvom tromjesečju su iznosili 205,8 milijuna kuna. "Zadovoljni smo ostvarenim poslovnim rezultatima, jer smo unatoč ograničenjima uzrokovanim prevencijom pandemije koronavirusom i njezinoj eskalaciji tijekom ožujka, u prvom tromjesečju zadržali razinu prodaje i izvoz na najvažnija tržišta", kazao je predsjednik Uprave Damir Bulić.

Kretanja u posljednjih desetak dana ožujka i preliminarni rezultati u travnju, kako je kazao, potvrdila su njihova očekivanja o padu kupovne moći na domaćem tržištu u drugom tromjesečju, a sukladno najavama očekuju i recesiju na najvažnijim izvoznim tržištima. "U tim okolnostima ostajemo fokusirani na zadržavanje gotovo 2.500 radnih mjesta u Kraš grupi i naših poslovnih aktivnosti na više od 50 tržišta diljem svijeta", rekao je Bulić.

U priopćenju se navodi da je prvo tromjesečje ove godine obilježeno pojavom pandemije korona virusa COVID-19 i uvođenjem niza epidemioloških mjera za ograničavanje širenja virusa.Mjere i preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite implementirane su u potpunosti s fokusom na zaštitu zdravlja zaposlenika, navode iz Kraša.

Napominju i kako se u prvom kvartalu dogodio i potres koji je pogodio Zagreb i okolicu i koji srećom nije prouzročio značajnije materijalne štete na proizvodnim i poslovnim objektima Društva. Unatoč pandemiji i potresu investicijske aktivnosti se nastavljaju u planiranoj visini i dinamici, ističu iz Kraša.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.