30.04.2020 08:38
ZAGREB, 29. travnja 2020. (Hina) - Zagrebačka banka i ostale članice talijanske grupacije Unicredit odlučile su ubrzati plaćanja svojim dobavljačima po principu plaćanja računa po njihovom primitku, kako bi im na taj način pružiti dodatnu podršku, izvijestili su u srijedu iz Zagrebačke banke.
To će znatno ubrzati ciklus plaćanja i osigurati da se plaćanja obavljaju brže od uobičajenih ugovornih uvjeta od 30 dana, navodi se u priopćenju te dodaje da će ubrzanje plaćanja dodatno podržati poduzeća u upravljanju njihovim obrtnim kapitalom.„Odluka koja je donesena imat će konkretan utjecaj na tisuće dobavljača Grupe UniCredit.

Na taj način realnoj ekonomiji dajemo likvidnost u vrijeme kada to stvarno čini razliku. Kao i uvijek, želimo djelovati kao pouzdan partner prema našim dobavljačima i ohrabriti ih da djeluju jednako kada su u pitanju njihovi vlastiti lanci opskrbe“, poručio je Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke. 

Zagrebačka banka će odmah izvršiti bankovne transfere svojim dobavljačima, nakon što preko ugovorenih kanala zaprimi njihovu fakturu i nakon što ona prođe sve potrebne standardne kontrole, zaključuje se u priopćenju.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKAHALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.

ZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem ovogodišnjem tromjesečju veća je za 63,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi porasla je za 9,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 30. studenoga 2022. (Hina/afp) – Gotovo tri četvrtine ljudi starijih od deset godina u svijetu posjeduje mobitel putem kojega je omogućen pristup internetu, ali ipak gotovo trećina nema mu pristup, objavila je u srijedu agencija Ujedinjenih naroda.

LUXEMBOURG, 30. studenoga 2022. (Hina) - Inflacija u eurozoni oslabila je u studenome, kliznuvši na 10 posto, zahvaljujući blažem rastu cijena energije i hrane, pokazale su u srijedu prve procjene Eurostata.