30.04.2020 08:38
ZAGREB, 29. travnja 2020. (Hina) - Zagrebačka banka i ostale članice talijanske grupacije Unicredit odlučile su ubrzati plaćanja svojim dobavljačima po principu plaćanja računa po njihovom primitku, kako bi im na taj način pružiti dodatnu podršku, izvijestili su u srijedu iz Zagrebačke banke.
To će znatno ubrzati ciklus plaćanja i osigurati da se plaćanja obavljaju brže od uobičajenih ugovornih uvjeta od 30 dana, navodi se u priopćenju te dodaje da će ubrzanje plaćanja dodatno podržati poduzeća u upravljanju njihovim obrtnim kapitalom.„Odluka koja je donesena imat će konkretan utjecaj na tisuće dobavljača Grupe UniCredit.

Na taj način realnoj ekonomiji dajemo likvidnost u vrijeme kada to stvarno čini razliku. Kao i uvijek, želimo djelovati kao pouzdan partner prema našim dobavljačima i ohrabriti ih da djeluju jednako kada su u pitanju njihovi vlastiti lanci opskrbe“, poručio je Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke. 

Zagrebačka banka će odmah izvršiti bankovne transfere svojim dobavljačima, nakon što preko ugovorenih kanala zaprimi njihovu fakturu i nakon što ona prođe sve potrebne standardne kontrole, zaključuje se u priopćenju.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.