22.04.2020 10:20
ZAGREB, 21. travnja 2020. (Hina) - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo 2,55 milijardi kuna trezorskih zapisa, znatno više od planiranoga, po niskoj kamatnoj stopi od 0,06 posto.

Ususret dospijeću 1,16 milijardi kuna vrijednih trezoraca, Ministarstvo je ponudilo na upis 1,5 milijardi kuna trezorskih zapisa s rokom dospijeća od godinu dana.

Financijske institucije podastrle su ponude u ukupnoj vrijednosti nešto većoj od 2,55 milijardi kuna, a Ministarstvo ih je sve prihvatilo.Izdani su tako kunski trezorski zapisi s rokom dospijeća od godinu dana u vrijednosti od 2,55 milijardi kuna, uz kamatnu stopu od 0,06 posto, istu kao i na prethodnoj aukciji.

Tako niska kamatna stopa i ne čudi s obzirom da je u financijskom sustavu višak likvidnost od otprilike 34 milijarde kuna.Uz dospijeće 1,16 milijardi kuna trezorskih zapisa, saldo upisanih kunskih trezoraca povećava se za 1,39 milijardi, na 17,9 milijardi kuna.

Sljedeća aukcija održat će se 28. travnja putem Bloomberg aukcijskog sustava (BAS).

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa