10.04.2020 10:01
SAN FRANCISCO, 10. travnja 2020. (Hina/Reuters) - Uber je u četvrtak objavio kako planira poslati milijune zaštitnih maski svojim vozačima i dostavljačima diljem svijeta kako bi pomogao u spriečavanju širenja koronavirusa. 
Potpredsjednik zadužen za sigurnost i osiguranje Gus Fuldner rekao je u objavi na blogu tvrtke da će Uber poslati gotovo pola milijuna maski vozačima u američkim gradovima najpogođenijima virusom. Prva narudžba će stići iz kineske tvrtke koja inače proizvodi elektroniku, no sad je prebacila proizvodnju na jednokratne maske. No Uber će dugotrajno ostati predan nabavci maski iz cijelog svijeta, otkrio je glasnogovornik. Prva pošiljka poslana je vozačima u New Yorku, američkom gradu s najvećim brojem zaraženih.„Naručili smo desetke milijuna više maski te očekujemo da će one u narednim tjednima stići u druge gradove i regije diljem svijeta“, stoji u objavi bloga te se dodaje kako su zalihe ograničene i da zdravstveni radnici imaju prioritet.

Vožnje servisima poput Ubera u SAD-u su praktički stale jer je većina Amerikanaca u karanteni, no Uber je objavio kako bilježi značajan rast dostava hrane.Ranije ovaj mjesec tvrtka je objavila i da će vozačima besplatno slati sredstva za dezinfekciju.  Koronavirusom je u svijetu trenutno zaražen 1,4 milijun ljudi, a 84 tisuća ljudi je umrlo. U Americi je dosad preminulo više od 16.500 ljudi. 

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.