04.02.2020 07:57
ZAGREB, 3. veljače 2020. (Hina) - Telekom tvrtka Tele2 Hrvatska 2019. je zaključila s nešto više od 1,5 milijarde kuna prihoda ili osam posto više nego 2018., dok je EBITDA bez najmova iznosila 318 milijuna kuna ili 77 posto više, izvijestili su u ponedjeljak iz te tvrtke.
Za vrijednost EBITDA bez najmova i njezin rast od 77 posto iz Tele2 Hrvatska dodaju još i "usporedivo bez jednokratnih stavki", te da je sukladno tome, EBITDA marža porasla na razinu od 21 posto, sa usporedivih 13 posto u 2018. godini.Iznose i da im je prihod od krajnjih korisnika od 873 milijuna kuna porastao za 9 posto u odnosu na 2018., kao i da su investicije u 2019. povećane 80 posto, na 166 milijuna kuna.

Ocjenjujući 2019. uspješnom poslovnom godinom, u kojoj je, kako kažu, Tele2 nastavio s trendom odličnih poslovnih rezultata, ponovno bilježeći rast svih ključnih pokazatelja, iz te tvrtke važnim naglašavaju i povećanje broja zaposlenih, za 38 posto, na njih 375."Povećanje investicija u 2019. od 80 posto u odnosu na 2018. ili na 166 milijuna kuna najvećim se dijelom odnosi na nadogradnju mrežne infrastrukture na 4G+ standard, čime smo korak bliže 5G mreži. Uz to, investirali smo i u širenje i modernizaciju prodajnih mjesta, novi središnji ured kompanije te u unapređenje digitalnih kanala interakcije s korisnicima i poboljšanje korisničkog iskustva", ističe predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić i dodaje da je u 2019. nastavljen trend rasta u svim ključnim financijskim i nefinancijskim pokazateljima poslovanja.

Za taj uspjeh najzaslužnijima drži stručan i kreativan tim zaposlenika Tele2, koji, kako ocjenjuje, čine najbolji profesionalci na domaćem tržištu, i taj će tim i u 2020. i dalje nastaviti širiti. Osvrće se i na promjenu vlasništva nad Tele2 Hrvatska, odnosno prošlotjednu odluku Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, kojom se prodaja Tele2 Hrvatska ocjenjuje dopuštenom, a za što poručuje da je to obilježilo početak 2020. te pozdravlja tu odluku i vjeruje da će Tele2 kao dio United Grupe korisnicima moći ponuditi još veću vrijednost za njihov novac.

Iz tog telekoma ističu još da su nastavili i snažno razvijati svoju mrežu te da su korisnicima omogućili prosječno još veće brzine mobilnog surfanja zahvaljujući nadogradnji mreže na 4G+ standard u trećem tromjesečju prošle godine, pa je tako sada, kako dodaju, 98 posto stanovništva u Hrvatskoj pokriveno 4G ili 4G+ signalom Tele2.Napominju i da su i u 2019. nastavili ulagati i svojim aktivnostima podržavati zajednicu, od volonterskih akcija sadnje smreka za obnovu šume u Gorskom Kotaru, do nastavka projekte "Dronacija" u sklopu kojeg su i lani opremali vatrogasna društava diljem Hrvatske sa specijaliziranim dronovima.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa