19.12.2019 07:20
ZAGREB, 18. prosinca 2019. (Hina) - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) donijelo je u srijedu odluku o najvišoj naknadi za pokrivanje troškova mirovinskog osiguravajućeg društva (MOD) u 2020. godini iz doznaka obveznog mirovinskog fonda.
Mirovinsko osiguravajuće društvo tako može u 2020. godini naplatiti na ime naknade troškova koje naplaćuje iz doznaka obveznog mirovinskog fonda najviše do 1,5 posto od primljene doznake jednokratno i 0,17 posto od primljene doznake godišnje za vrijeme trajanja isplate mirovine, navodi se u priopćenju Hanfe.

Središnjem klirinškom depozitarnom društvu (SKDD) je odobrena naknada za upravljanje Fondom za zaštitu ulagatelja za 2020. godinu, u godišnjem iznosu od 8.913 kuna, za svakog člana Fonda za zaštitu ulagatelja. Upravno vijeće donijelo je i odluku o potpisivanju Sporazuma o razumijevanju koji se odnosi na suradnju i razmjenu informacija vezanih za sudionike u sustavu poravnanja i namire sa nadzornim tijelima Velike Britanije, i to s Bankom Engleske i Prudencijalnim nadzornim tijelom, izvijestili su iz Hanfe.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa