19.12.2019 07:30
ZAGREB, 18. prosinca 2019. (Hina) - Fortenova grupa je odlučila da se Velpro-centar plus krajem ove godine pripoji Konzumu plus, čime će Konzum ostvarivati dodatnih milijardu kuna prihoda, mrežu će proširiti na 16 veleprodajnih centara u Hrvatskoj te će imati 11.000 zaposlenih, objavila je u srijedu Fortenova na svojim mrežnim stranicama.
"Cilj toga pripajanja je dodatno jačanje veleprodajnog segmenta Fortenova grupe gdje će pod okriljem Konzuma, koji je najveća maloprodajna kompanija u Hrvatskoj, poslovati i najveća veleprodaja u Hrvatskoj. Ujedno, tim se potezom ostvaruju značajne sinergije i povećava operativna efikasnost", ističe se u priopćenju. Pripajanjem će se osigurati i brojne druge prednosti, pri čemu se u priopćenju izdvajaju optimizacija asortimana, stabilna pokrivenost nacionalnog tržišta, uz visoku razinu opskrbe i usluge distribucije, posebno tijekom turističke sezone.

"Ključni oslonac jačanja distribucije su zaposlenici s dugogodišnjim iskustvom, vozni park od preko 150 dostavnih kamiona,16 cash & carry i distributivnih centara u kojima se planira daljnja modernizacija prodajnih prostora i procesa", naglašavaju iz Fortenove.Ističu i da će svi dosadašnji poslovni partneri Velpro-centra plus nastaviti biti važan dio poslovanja objedinjenog lanca, osobito Plus marketi i drugi mali trgovci kojima je Velpro dugogodišnji značajni strateški partner u razvoju nezavisne trgovine u Hrvatskoj. 

Velpro-centar plus, kako se navodi, posluje s više od 450 pravnih subjekata pod brendom malih trgovina - Plusmarket te ima stratešku suradnju sa svim udrugama malih nezavisnih trgovaca na području Hrvatske. Ujedno, s obzirom da je riječ o procesu pripajanja, nova kompanija će preuzeti obaveze iz svih postojećih ugovora i ugovorenih uvjeta distribucije, što se odnosi i na ugovore iz javne nabave. Velpro-centar plus će i dalje biti prisutan  u svim kanalima prodaje (Horeca i Retail), naglašava se u priopćenju.Velpro-centar plus u Hrvatskoj ima 16 veleprodajnih centara, a ukupno zapošljava više od 800 radnika.

Inače, Velpro je u okviru Konzuma poslovao do kraja 2015. godine. Predsjednik Uprave Konzuma plus Slavko Ledić u priopćenju ističe da će Konzum pripajanjem Velpro-centra plus dodatno ojačati svoju tržišnu poziciju u svim ključnim pokazateljima."Konzum će tako ostvarivati dodatnu milijardu kuna u ukupnim prihodima, mreža će se proširiti za 16 veleprodajnih centara u Hrvatskoj, a naš tim narast će na 11.000 zaposlenika. Od toga će 800 zaposlenika koji nam dolaze iz Velpro-centra plus usluživati više od 4.500 veleprodajnih kupaca", naglašava uz ostalo Ledić.

Direktor Velpro-centra plus Ivica Pivar podsjeća da je Velpro dosada bio najveća veleprodajna kompanija na hrvatskom tržištu, a nakon pripajanja s Konzumom dodatno će osnažiti svoje poslovanje, posebno daljnji razvoj i dugoročnu održivost."Značajne sinergije koje ćemo ostvariti kroz efikasnije upravljanje asortimanom, opskrbnim lancem i ukupnim poslovanjem, omogućit će nam veliko unaprjeđenje ukupne usluge prema krajnjim kupcima - u maloj trgovini i nezavisnoj maloprodaji, kroz Plus markete, HoReCu kao i u segmentu javne nabave", ističe Pivar. 

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.