19.12.2019 07:30
ZAGREB, 18. prosinca 2019. (Hina) - Fortenova grupa je odlučila da se Velpro-centar plus krajem ove godine pripoji Konzumu plus, čime će Konzum ostvarivati dodatnih milijardu kuna prihoda, mrežu će proširiti na 16 veleprodajnih centara u Hrvatskoj te će imati 11.000 zaposlenih, objavila je u srijedu Fortenova na svojim mrežnim stranicama.
"Cilj toga pripajanja je dodatno jačanje veleprodajnog segmenta Fortenova grupe gdje će pod okriljem Konzuma, koji je najveća maloprodajna kompanija u Hrvatskoj, poslovati i najveća veleprodaja u Hrvatskoj. Ujedno, tim se potezom ostvaruju značajne sinergije i povećava operativna efikasnost", ističe se u priopćenju. Pripajanjem će se osigurati i brojne druge prednosti, pri čemu se u priopćenju izdvajaju optimizacija asortimana, stabilna pokrivenost nacionalnog tržišta, uz visoku razinu opskrbe i usluge distribucije, posebno tijekom turističke sezone.

"Ključni oslonac jačanja distribucije su zaposlenici s dugogodišnjim iskustvom, vozni park od preko 150 dostavnih kamiona,16 cash & carry i distributivnih centara u kojima se planira daljnja modernizacija prodajnih prostora i procesa", naglašavaju iz Fortenove.Ističu i da će svi dosadašnji poslovni partneri Velpro-centra plus nastaviti biti važan dio poslovanja objedinjenog lanca, osobito Plus marketi i drugi mali trgovci kojima je Velpro dugogodišnji značajni strateški partner u razvoju nezavisne trgovine u Hrvatskoj. 

Velpro-centar plus, kako se navodi, posluje s više od 450 pravnih subjekata pod brendom malih trgovina - Plusmarket te ima stratešku suradnju sa svim udrugama malih nezavisnih trgovaca na području Hrvatske. Ujedno, s obzirom da je riječ o procesu pripajanja, nova kompanija će preuzeti obaveze iz svih postojećih ugovora i ugovorenih uvjeta distribucije, što se odnosi i na ugovore iz javne nabave. Velpro-centar plus će i dalje biti prisutan  u svim kanalima prodaje (Horeca i Retail), naglašava se u priopćenju.Velpro-centar plus u Hrvatskoj ima 16 veleprodajnih centara, a ukupno zapošljava više od 800 radnika.

Inače, Velpro je u okviru Konzuma poslovao do kraja 2015. godine. Predsjednik Uprave Konzuma plus Slavko Ledić u priopćenju ističe da će Konzum pripajanjem Velpro-centra plus dodatno ojačati svoju tržišnu poziciju u svim ključnim pokazateljima."Konzum će tako ostvarivati dodatnu milijardu kuna u ukupnim prihodima, mreža će se proširiti za 16 veleprodajnih centara u Hrvatskoj, a naš tim narast će na 11.000 zaposlenika. Od toga će 800 zaposlenika koji nam dolaze iz Velpro-centra plus usluživati više od 4.500 veleprodajnih kupaca", naglašava uz ostalo Ledić.

Direktor Velpro-centra plus Ivica Pivar podsjeća da je Velpro dosada bio najveća veleprodajna kompanija na hrvatskom tržištu, a nakon pripajanja s Konzumom dodatno će osnažiti svoje poslovanje, posebno daljnji razvoj i dugoročnu održivost."Značajne sinergije koje ćemo ostvariti kroz efikasnije upravljanje asortimanom, opskrbnim lancem i ukupnim poslovanjem, omogućit će nam veliko unaprjeđenje ukupne usluge prema krajnjim kupcima - u maloj trgovini i nezavisnoj maloprodaji, kroz Plus markete, HoReCu kao i u segmentu javne nabave", ističe Pivar. 

Poticanje ulaganjaZAGREB, 6. prosinca 2022. (Hina) - Prihodi IT industrije u Hrvatskoj u 2021. premašili su 32 milijarde kuna, što je 15 posto više nego u 2020. te 57 posto više nego prije pet godina, ali plaće zaostaju za Europom, zbog čega toj industriji sve više nedostaje radnika, pa bi bilo dobro da IT dobije veću podršku države, poručeno je u utorak s konferencije Hrvatske gospodarske komore (HGK) o IT-ju.

ŽENEVA, 6. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Zrakoplovni sektor ponovo će u 2023. godini poslovati u plusu, nakon dvije godine gubitaka, zahvaljujući stabilizaciji prometa nakon ublažavanja covid restrikcija, prognozirala je u utorak Međunarodna udruga zračnog prometa (IATA). 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u studenom su porasle za 17,9 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, čime su povećane 21. mjesec zaredom na godišnjoj razini, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) u ponedjeljak je pozdravila skorašnje potpisivanje ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a, najavljeno za 7. prosinca u Washingtonu, koje će značiti manje financijsko i administrativno opterećenje za poduzeća koja izravno posluju.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth u ponedjeljak je stekao većinski udio u društvu Yellow Submarine, koje upravlja vodećim brendom premium burgera u središnjoj Europi Submarine, priopćeno je iz tog fonda.