25.11.2019 08:20
ZAGREB, 22. studenoga 2019. (Hina) - Fortenova grupa u petak je izvijestila da je povećala ponudu nekretnina za prodaju te se na posebnoj mrežnoj stranici otvorenoj u tu svrhu trenutno nalazi 143 nekretnina.
Fortenova je u srpnju lansirala posebnu mrežnu stranicu http://nekretnine.fortenovagrupa.hr na hrvatskom i na engleskom jeziku, s velikom ponudom nekretnina u vlasništvu operativnih kompanija grupe. Riječ je o nekretninama koje nisu u funkciji poslovanja grupe. Ovoga tjedna je ponuda nekretnina na stranici obogaćena nizom novih nekretnina na lokacijama diljem Hrvatske. U novoj ponudi nekretnina tako se od sada uz brojne komercijalne nekretnine i poljoprivredna zemljišta nalaze rezidencijalne nekretnine poput atraktivnih stanova u Mikulićima i Bukovačkoj cesti u Zagrebu, stan u Samoboru, zatim atraktivno građevinsko zemljište na zagrebačkoj Šalati (između Voćarske i Jurkovićeve ulice) ukupne površine 3.255 četvornih metara, zemljište za investicijsku izgradnju u industrijskoj zoni Kukuljanovo (Rijeka) ukupne površine 31.274 četvornih metara, zgrada bivšeg mlina u centru Križevaca, bivša svinjogojska farma Sremac u Rokovcima kraj Vinkovaca itd.

Nekretnine namijenjene prodaji podijeljene su prema kategorijama - rezidencijalne, komercijalne, zemljišta i ostale nekretnine. Podaci sa stranice govore da se trenutno prodaje najviše - 112 zemljišta, 27 komercijalnih, tri rezidencijalne i jedna nekretnina u kategoriji ostalo. Iz Fortenove u priopćenju navode kako je za svaku nekretninu koja se stavlja u promet dostupan detaljan opis stanja i uvjeta prodaje, zajedno s početnom cijenom, kao i upute o načinu slanja ponude za konkretnu nekretninu. Dodatno, za komercijalne objekte je unaprijed definiran datum i vrijeme u kojem će se objekt moći obići i razgledati. Obvezujuće ponude za kupnju nekretnina zaprimaju se do 20. prosinca, ističu iz kompanije. Navode i kako je od prvog dana lansiranja web stranica za prodaju nekretnina evidentirano više od 1,2 milijuna klikova i raznih pregleda. U razdoblju od pokretanja prodaje nekretnina zabilježen je veliki interes kupaca te su realizirani obilasci i pregledi lokacija s komercijalnom namjenom, ističu iz Fortenove napominjući kako će se ponuda nekretnina i dalje redovito ažurirati.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa