04.11.2019 08:10
ZAGREB, 31. listopada 2019. (Hina) - U današnjem je trgovanju na tržištu novca ukupno prijavljena potražnja po prvi je puta nakon 02.10.2019. bila prijavljena, kako je istodobno ponuda višestruko bogatija od potražnje, uspješno su podmirene sve prijavljene potreba korisnika. 
Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila tek 2 milijuna kuna. Istodobno se na strani ponude našlo 637 milijuna kuna ili za oko 0,5 posto manje no dan ranije. Jedini je promet danas, u iznosu 2 milijuna kuna, plasiran putem ročnih pozajmica i to na rok od mjesec dana uz kamatnu stopu od 3 posto. Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas tek 2 milijuna kuna, a pritom je cjelokupno prijavljena potražnja uspješno podmirena. Prosječna kamatna stopa iznosila je 3 posto.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.