31.10.2019 08:45
ZAGREB, 30. listopada 2019. (Hina) - Dukat je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario poslovne prihode u iznosu od gotovo 1,5 milijardi kuna, što je porast za 5,2 post u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok je neto dobit smanjena za 2,3 posto, na 39,7 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće Dukata objavljeno u srijedu.
Iz Dukata u izvješću objašnjavaju da je pad profitabilnosti poslovanja rezultat rasta cijena sirovina, repromaterijala i energenata te promjena u strukturi prodaje. "U prvih devet mjeseci 2019. godine nastavljaju se negativni sektorski trendovi iz prethodnih razdoblja - pad proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj kao i pad broja proizvođača mlijeka. Nadalje, nastavlja se ulazak tržišnih viškova izrazito niskih cijena, ponajviše trajnog mlijeka i polutvrdih sireva s non-EU tržišta i EU zemalja u Hrvatsku", ističe poslovodstvo Dukata u komentaru izvješća. 

Po podacima iz izvješća, prihodi od prodaje Dukata u prvih su devet mjeseci ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećani 5,2 posto, na 1,48 milijardi kuna. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu, koji čine 85,5 posto ukupnih prihoda od prodaje, iznose 1,26 milijardi kuna te su u odnosu na prvih devet lanjskih mjeseci veći za 5,9 posto.Na međunarodnim tržištima prihodi od prodaje povećani su za 1,2 posto, na 214,1 milijun kuna, i čine 14,5 posto ukupnih prihoda od prodaje.

Poslovni rashodi Dukata u prvih su devet mjeseci iznosili 1,45 milijardi kuna, što je 5,5 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije.Po podacima iz konsolidiranog izvješća, Dukat grupa je u prvih devet mjeseci ostvarila neto dobit od 149 milijuna kuna, što je rast od 9,8 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Konsolidirani poslovni prihodi grupe su iznosili 3,05 milijardi kuna i veći su za 6,3 posto, dok su poslovni rashodi porasli za 6,2 posto, na 2,87 milijardi kuna. Po podacima iz izvješća, Dukat grupa je u prvih devet mjeseci ostvarila prihode od prodaje od 3,03 milijarde kuna, što je porast za 6,4 posto. 

Prihodi od prodaje na međunarodnom tržištu čine 58,3 posto ukupnih prihoda od prodaje, a ti su prihodi na godišnjoj razini porasli za 7,5 posto, na 1,77 milijardi kuna. Prihodi od prodaje na hrvatskom tržištu su porasli za 4,9 posto, na 1,26 milijardi kuna. Generator rasta profitabilnosti u prvih devet mjeseci ove godine su međunarodna tržišta Dukat grupe, ističe se u izvješću. Dukat grupu čine matično društvo Dukat d.d. i 13 povezanih društava sa sjedištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.