28.10.2019 07:30
ZAGREB, 25. listopada 2019. (Hina) - Uprava Podravke donijela je odluku o isplati dodatne nagrade u iznosu od 1.000 kuna neto radnicima Podravke i Belupa za ostvarene rezultate u razdoblju od 1. siječnja do 31. kolovoza, objavili su u petak iz te koprivničke kompanije.
To je, kako navode, od prosinca 2018., treća nagrada zaposlenicima Podravke za njihov doprinos izvrsnim poslovnim rezultatima u proteklom periodu."Za ove dodatne nagrade kompanija je izdvojila gotovo 15 milijuna kuna", ističu iz tvrtke.Napominju kako je 2018. godina jedna od najuspješnijih poslovnih godina u dugogodišnjoj Podravkinoj povijesti, a pozitivni trendovi nastavljeni su i u ovoj godini. Tako je u prvom polugodištu ove godine dobit Grupe Podravka iznosila 140 milijuna kuna, odnosno 16,1 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

U priopćenju se navodi i kako je, u skladu s poslovnim ostvarenjima, Podravka značajno poboljšala materijalna prava svojih radnika.Uz nagrade, prema Kolektivnom ugovoru od početka ove godine, primjenjuju se i druge mjere poput povećanja osnovica plaće i fiksnog dodatka, uplate štednje u 3. mirovinski stup, povećanja jubilarne nagrade te povećanja uskrsnice."Iznimno nas veseli da smo zajedničkim radom stvorili uvjete za dodatnu stimulaciju i nagrade našim zaposlenicima. Vjerujemo kako ćemo i u idućem razdoblju nastaviti s pozitivnim trendovima poslovanja na svim razinama, a to znači i daljnje poboljšanje statusa naših radnika", istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.