28.10.2019 07:30
ZAGREB, 25. listopada 2019. (Hina) - Uprava Podravke donijela je odluku o isplati dodatne nagrade u iznosu od 1.000 kuna neto radnicima Podravke i Belupa za ostvarene rezultate u razdoblju od 1. siječnja do 31. kolovoza, objavili su u petak iz te koprivničke kompanije.
To je, kako navode, od prosinca 2018., treća nagrada zaposlenicima Podravke za njihov doprinos izvrsnim poslovnim rezultatima u proteklom periodu."Za ove dodatne nagrade kompanija je izdvojila gotovo 15 milijuna kuna", ističu iz tvrtke.Napominju kako je 2018. godina jedna od najuspješnijih poslovnih godina u dugogodišnjoj Podravkinoj povijesti, a pozitivni trendovi nastavljeni su i u ovoj godini. Tako je u prvom polugodištu ove godine dobit Grupe Podravka iznosila 140 milijuna kuna, odnosno 16,1 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.

U priopćenju se navodi i kako je, u skladu s poslovnim ostvarenjima, Podravka značajno poboljšala materijalna prava svojih radnika.Uz nagrade, prema Kolektivnom ugovoru od početka ove godine, primjenjuju se i druge mjere poput povećanja osnovica plaće i fiksnog dodatka, uplate štednje u 3. mirovinski stup, povećanja jubilarne nagrade te povećanja uskrsnice."Iznimno nas veseli da smo zajedničkim radom stvorili uvjete za dodatnu stimulaciju i nagrade našim zaposlenicima. Vjerujemo kako ćemo i u idućem razdoblju nastaviti s pozitivnim trendovima poslovanja na svim razinama, a to znači i daljnje poboljšanje statusa naših radnika", istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.